MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 5 milyon TL'ye yaptırdığı ilköğretim okulunu önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile açmaya hazırlanan işadamı ve CHP'den seçilip daha sonra AK Parti'ye geçen eski Kayseri Milletvekili Muharrem Eskiyapan, kalp krizinden yaşamını kaybetti. 74 yaşındaki işadamı Muharrem Eskiyapan, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in de yakın dostuydu.

Nuh'un Ankara Makarnaları'nın ortağı, Nuh Çimento Fabrikası'nın kurucularından olan ve 1973-1985 yılları arasında aralıksız Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Muharrem Eskiyapan, eşi Gülten Eskiyapan ile Bodrum'un Gündoğan Beldesi'ndeki sahibi olduğu üç yıldızlı İstanbul Palace Otel'de kalıyordu. Ancak Muharrem Eskiyapan bugün saat 08.30'da banyoda kalp krizi geçirip, düşüp başını yere çarptı.

Gülten Eskiyapan, hemen eşinin danışmanı olan Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Kemal Ulusu ile otelin genel müdürü serdar Karcılıoğlu'na durumu bildirip, ambulans çağırmalarını istedi. Özel Bodrum Hastanesi'nden gelen ambulans görevlilerinin evli, iki çocuk babası Eskiyapan'ın kalbinin durduğunu belirledi. Olay yerinde Eskiyapan'ın duran kalbi suni tenefüs ve kalp masajı ile yeniden çalıştırıldı. Eskiyapan'ın kalbi kaldırıldığı Özel Bodrum Hastanesi'nde ikinci kez durdu. Burada, Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nejat Sönmez ile Anestezi Uzmanı Doktor Yelda Doğan'ın tüm müdahalelerine rağmen Eskiyapan, kurtarılamadı. Özel Bodrum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Beyin Cerrahı Operatör Doktor Abdullah Servet, Eskiyapan'ın öldüğünü duyurdu.


“SABAH YÜRÜYÜŞE GELMEDİ”
Gündoğan Beldesi'nde, 5 milyon TL harcayarak kendi adına yaptırdığı 20 derslikli ilköğretim okulunun açılışını Ekim ayının ortalarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte açmaya hazırlanan Eskiyapan, son bir yıl içinde dört kez kalınbağırsağından ameliyat geçirmişti.

Eskiyapan'ın danışmanı Kemal Ulusu, olaydan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Her sabah birlikte yürüyüş yapardık. Bu sabah yürüyüşe gelmeyince merak ettik. O sırada kalp krizi geçirdiğini öğrendim. Doktorlar, kendisini yaşatmak için ellerinden ne geldiyse yaptı” dedi.

Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi de Eskiyapan'ın beldelerine turistik tesis kazandırdığını hatırlatarak, herkes tarafından sevilen mütevazı bir kişi olduğunu söyledi.


EVREN'İ ZİYARET ETMİŞTİ
Eskiyapan, 3 Ağustos tarihinde, Yalıkavak"taki villasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i, rahatsızlanmadan iki saat önce mantı yemek için oteline davet etmişti. Otelinde Evren'i beklerken üzücü haberi alan Eskiyapan, daha sonra Üniversal Hospital Bodrum"a giderek kendisine “Geçmiş olsun” dileğinde bulunmuştu.

Eskiyapan'ın cenazesinin ne zaman defnedileceği acı haberi alarak İstanbul'dan yola çıkan oğlu Nuh Eskiyapan'ın gelmesinin ardından belli olacağı bildirildi.