Londra’da ocak ayında başlayan duruşmada ilk olarak bugün ifade vermeye başlayan Nadir, şirketinden 150 milyon sterlin çaldığı yönündeki iddiaları yalanlayarak hakkındaki suçlamaları reddetti.
 
Old Bailey Ağır Ceza Mahkemesi’nin 8 numaralı duruşma salonunda başlayan davada Nadir, avukatı Philip Hackett’in sorularını yanıtladı.

Nadir, ifadesinde iş hayatına Kıbrıs’ta henüz 6 yaşındayken gazete satarak başladığını söyledi. Daha sonra İngiltere’ye geldiğini ve 1980 yılında 'Polly Peck' adlı küçük tekstil firmasını kurduğunu anlatan Nadir, dolandırıcılık yüzünden suçlandığında Kıbrıs’a giderken tamamen “yıkılmış bir adam” olduğunu söyledi. Nadir, mahkemede Polly Peck firmasından para çaldığı yönündeki suçlamalara karşı "suçsuzum" yanıtını verdi.
 
Nadir’in sahibi olduğu Polly Peck şirketi 1990 yılında 550 milyon sterlin borç ile kayyuma devredilmesinin ardından Kıbrıslı işadamı hakkındaki suçlamalara karşılık aynı yıl KKTC’ye kaçmıştı. 2010 yılının Ağustos ayında yeniden İngiltere’ye gelen Nadir, eşi Nur Nadir ile birlikte halen Londra’da yaşıyor. Mahkemenin önümüzdeki ay sonuçlanması bekleniyor.