Kamunun enerji ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesi ile Ankara’da görülen davada mahkemeden karar çıktı. Sanıkları arasında dönemin üst düzey bürokratları, dev enerji firmaları ile müteahhitlik şirketlerinin olduğu davada mahkeme ceza yağdırdı. Dava sonrasında en ağır kararlardan biri 3 yıl 4 ay hapis ile Aksa Enerji'nin patronu Şaban Cemil Kazancı'ya verildi. Mahkeme kararında ayrıca Cemil Kazancı’yı şirket yönetimlerine girmekten men etti.

Mahkeme rüşvet alma, rüşvet verme, ihaleye fesat karıştırma suçlaması ile yargılanan sanıkların suçunu sabit gördü ve tüm sanıklara değişen sürelerde hapis mahrumiyeti cezası verdi. Temyize götürülen mahkeme kararına göre verilen cezaların bir bölümü şöyle:

*EÜAŞ’tan büyük çaplı ihaleler alan Ezgi İnşaat’ın sahibi İbrahim Selçuk: Suç işlemek amacı ile örgüt kurma. İhaleye fesat karıştırma, rüşvet verme suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası.

*Fernas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu: İhaleye fesat karıştırma, aynı suçu birden fazla kez işleme, rüşvet verme suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası.

*Aksa Enerji Üretim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Cemil Kazancı: Suç işlemek amacı ile kurulan örgüte yardım etme, rüşvet verme 3 yıl 4 ay hapis cezası.