Diziye sonradan katılan Birkan Sokullu, rolü kabul etmesinin sebebini şöyle açıklıyor:
"Evet, 'Küçük Sırlar'dan sonra bir süre ara verdim ve dinlendim. Aslında yeni sezonda bir iş yapmak istiyordum; 'Uçurum' bildiğim, severek takip ettiğim bir işti. O yüzden bu diziden teklif gelince geri çevirmek istemedim."

Birkan Sokullu, diziyle ilgili şunları anlattı:

Diziyi takip ediyor muydunuz?

Dizileri çok izlemiyorum ama neler olduğunu görmek adına bakıyorum. 'Uçurum'un da senaryosunu bildiğim için bakmıştım. Oyunculukları, hikayesi çok güzel ve ilgi çekici. Gerçekten her anlamda beğendiğim bir işti.

Diziye sonradan dahil olmanın zorluğu oldu mu peki?

Oturmuş bir işin içine girmek bir açıdan dezavantaj... Hazırlık süreci gerektiren, birlikte çalışmanız gereken bir durum. Ama 'Uçurum'daki oyuncular çok profesyonel olduğu için çok sıkıntı çekmedik. Yönetmen Cem Karcı da arkadaşımız olduğu için çok zorluk yaşamadım. Daha öncesini görüp, izleyip, hikayeyi kavrayıp oyunculuğunuz adına neler yapabileceğinizi kestirebiliyorsunuz.

Sizce dizi insan ticareti konusunda farkındalık yarattı mı?

İnsanların bu tarz olaylar hakkında fikri oldu elbette. Başkalarının başına neler geldiğini gördüler ve yaşadıkları olaylara televizyondan da olsa şahit oldular. Bu hikaye kadınların neler yaşadığını anlatıyor. Bir farkındalık yarattığına inanıyorum.

Siz 'Eva' gibi zor durumda olan birine yardım etmeye cesaret eder miydiniz?

Şartlar onu gerektiriyorsa edebilirdim. Benim yapabileceğim bir durum varsa, tabii ki elimden geleni yapardım. Kendi hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım.