YE' Cafe konseptinin kurucusu Cem Beğendik, İngiltere'nin en ünlü çay zincirlerinden Whittard of Chelsea'yi Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. İngiltere'nin yanı sıra Dubai, Singapur ve Tayland'da da faaliyet gösteren bu markayla bir yıldır görüştüklerini belirten Beğendik, içinde çayla ilgili her türlü aksesuarın da satıldığı bu konsept kafeleri 2010'da açmayı planladıklarını söyledi. Türkiye'de kahve zincirlerinin birbiri ardına açılmasına rağmen çay tüketiminin yüksekliğine dikkat çeken Beğendik, 'Sonuçta Türkiye bir çay ülkesi. Biz de bu kafe konseptine olan ilgiyi doğru bir markayla konumlandırmak istedik. Teklifi biz götürdük. Onlar da büyük bir ilgi gösterdiler. Prensipte anlaştık' diye konuştu.

YENİ YATIRIM YOLDA

İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümü mezunu olan Beğendik, 2002 yılında doğal taş, seramik ve mermer satmak üzere Amerika'ya yerleşti. 1.5 yıl önce eşinin isteğiyle Türkiye'ye dönüş yapan Beğendik, New York'taki çorba zinciri ile İngiltere'deki salata ve sandviç zinciri Eat'ten esinlenerek, Ye' Cafe'yi kurdu. Altı ay önce Beşiktaş'ta ilk restoranı açtıklarını ve bunun için 300 bin dolar yatırım yaptığını belirten Beğendik, 2010'a kadar açacağı 3 cafe için toplamda 1 milyon dolarlık bütçe ayırdığını sözlerine ekledi.

ÇORBA ÜRETİM TESİSİ KURACAK

YE' Cafe mönüsünü oluştururken, doğal ve yerel lezzet konseptinden yola çıktıklarını anlatan Beğendik, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Biz bu nedenle 44 çeşit çorba hazırladık. 25 çeşit salatanın yanı sıra Kayseri mantısı, yağlama, Tire köfte gibi yerel lezzetler de var. Beşiktaş'ta açtığımız için öğrenciler öncelikli hedef kitlemiz olur diye düşündük ama aksine çevrede çalışan beyaz yakalılar çok büyük ilgi gösterdi. 4'üncü restorandan sonra bir çorba üretim tesisi kurmayı planlıyoruz. 500 bin dolara mal olacak bu tesis ile hem kendi restoranlarımıza çorba vereceğiz hem de perakende olarak doğal çorba satacağız.'/akşam