Burhan Ekinci'nin Al Jazeera'deki haberine göre, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla Abdullah Gül de AK Parti'nin yeni genel başkanı ve Başbakan adayı olacak.

İşte o röportajdan satır başları:

AK Parti genel başkanı kim olur sizce?

Son gelişmeler, Sayın Abdullah Gül'ün de bu işte rolünün devam edeceğini gösteriyor. Genel Başkan adayı gibi görüyorum Sayın Abdullah Gül'ü. Bunu söylüyor ya da söylemiyor. Benim görebildiğim kadarıyla Abdullah Gül milletvekili seçiminden sonra Başbakan adayıdır, Ak Parti'nin genel başkan adayıdır. Bu çok önemli bir gelişme.

Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir fark oluşur mu?

Olabilir; Erdoğan bu farkı yaratabilir; yaratmalıdır! "Yaratacaktır" diyemiyorum maalesef!

Muhalefetle ilişkisi nasıl olur?

Bugünkü muhalefet kalır mı? İlk soru budur! Bugünkü kalırsa, çekişme sürecektir.

‘Muhalefet kalır mı?' derken neyi kastediyorsunuz?


Cumhuriyet Halk Partisi'nde iç çekişme her dönemde olduğu gibi bugün de var. Bu çekişmeyle yönetim değişirse, bugünkü CHP yok demektir. Yeni CHP yöneticileri ne düşünecektir, parti içinde demokrasiye geçecekler mi geçmeyecekler mi, geçerse veya geçmezse yeni parti yönetimi nasıl bir tavır sergileyecektir? Bunları şimdiden düşünmek gerçekçi değil, karar veremeyiz. Bugünkü muhalefet olursa çekişme devam edecektir. 2015 seçimlerinden sonra bugünkü CHP yönetimi devam ederse, Sayın Erdoğan da cumhurbaşkanı seçilmişse, cumhurbaşkanı ile anamuhalefet partisi arasında bugün var olan çekişme sürecek demektir.