Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından YÖK üyeliği için aday gösterilen Prof. Şengör, türbanlı öğrencilerin üniversiteye gitmeleri durumunda üniversite kapısına kilit vuracaklarını söyledi.

Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü"ne atanan Prof. Ethem Tolga"dan boşalan YÖK üyeliği için, Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından yapılan seçimde 16 aday arasından 83 oy alarak seçilen Prof. Celal Şengör, AKP ve MHP"nin üniversitede türbana izin veren yasa değişikliğine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Show Haber'e konuk olan Prof. Şengör, AK Parti Anaysa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile türban konusunu tartıştı.

ÖĞRENCİ KARŞIMIZDA DİNİNİ ŞAKIRDATACAK

Prof. Dr. Celal Şengör, başörtüsüne serbestlik getirilmesi durumunda üniversite hocaları olarak buna tepki göstereceklerini söyledi. Şengör; "Karşımıza gelen öğrencilere din kitaplarında yazamayan şeyleri öğretiyoruz. Bunları öğrenmesini istiyoruz. Nuh Tufanı'nın olmadığını, insanların Adem'le Havva'dan gelmediğini öğretiyoruz. Bunları sadece not alması için değil, hayatına da yansıtması için öğretiyoruz. Ancak şimdi durum böyle değil. Türbanını takan öğrenci, karşımıza dinini şakırdatarak gelecek" şeklinde konuştu.

KAPIYA KİLİT VURURUZ

Şengör, yapılan yasal düzenlemeye rağmen başörtüsüne üniversitelerde izin verilmesi durumunda istifa edeceklerini söyledi. Şengör; "Şimdi deniyor ki: Meclis'in yasama, hükümetin yürütme yetkisi var. Ancak üniversitenin de kendi işini nasıl yapacağını bilme yetkisi var. Öğrencimizin hangi vasıflara sahip olacağına biz karar veririz. Buna başka kimse karar veremez. Derlerse ki 'Biz karar vereceğiz', Peki, o zaman kiliti asarız üniversitenin kapısına." Kırca'nın 'Ne demek kiliti
asarız?' sorusuna Şengör; "Biz işimizi bırakırız. Çünkü üniversite üniversitelikten çıkar. Biz bu şartlarda hocalık yapamayız. Benim sebebi mevcudiyetim ortadan kalkar" şeklinde cevap verdi.

TÜRBANI GAMALI HAÇ'A BENZETTİ

Türbanın "gamalı haç" gibi siyasal bir simge olduğunu belirten Şengör, “Yarın peçeyle de girmek isteyecekler. Bunun önü alınamaz. Üniversiteler bu duruma tepki koyar” dedi.

SUBAYLAR RAHATSIZ

Daha önce verdiği bir demeçte, "Halk olarak bir şey yapsak, ama kimse yapmıyor. Asker konuşmalı mı, evet konuşmalı. Ordu gayet tabii ki darbe yapabilir. Niye yapmasın?.." diyen Prof. Şengör, “Memleketin Atatürk çizgisinden ayrılması askeri her zaman üzer. Bu çizgiden ne kadar kayılırsa bütün subaylar rahatsız olur. Askerle konuştuğunuz zaman da bunu dile getiriyorlar” dedi.