Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi"nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında burs ve yemek yardımıyla birlikte üniversite öğrencisine 400 lira ödeyeceklerini, lisansüstü eğitimde 400 lira olan ücretin 500 liraya, 500 lira olan doktora ücretinin ise yaklaşık 750 liraya çıkarılacağını söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi"nde konuşan Erdoğan"ı dinlemeye gelen öğrencilerin T.C. kimlik numaralarına bakılarak içeri alındı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı salonda Erdoğan, gösterilerin özgürlük adına yapıldığına inanmadığını bildirdi. Bunun "özgürlük" değil, "ideolojik tatmin" olduğunu savunan Erdoğan, kendisinin mücadele sırasında molotof kokteyli, taş, sopa, silah kullanmadığını belirtti. İdeallerini fikirle tartışarak düşünceyle yaptıklarını kaydeden Başbakan, Konya"da öğrencilerin kendisini karanfillerle karşıladığını söyledi. Erdoğan, “O da üniversiteli İstanbul"daki de. Biz rektörlerle bir araya gelmişiz üniversitelerin sorunlarını konuşuyoruz. Öğrenciler "Biz de oraya katılacağız" diyorlar. Davetsiz yere girilmez. Bu program akışı içerisinde rektörlerden sonra gençlerle de buluşmamız var. Sadece üniversite gençleriyle değil, sivil toplum kuruluşlarındaki gençlerle de görüşeceğiz. Ben elinde taşla sopayla dolaşan gençle nasıl oturur konuşurum? Biz "ilim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir" anlayışından bugüne geldik. Eğer siyasetçi bu yanlış olayların arkasında olursa, biz doğruyu nasıl yakalayacağız. Bu ülkede bir mum yakamayanlar, öğrenciye sahip çıktıklarını, özgürlüklerine sahip çıktıklarını söylüyorlar” diye konuştu.

“BENİM YAVRULARIM DA OKULLARA SOKULMADI”
Ülkede yıllarca özgürlükler adına konuşanların gençleri okullara almadığına dikkati çeken Erdoğan, “Benim de yavrularım okula sokulmadı. Bunun çilesini ben de çektim. Batıda gideceksin istediğin gibi okuyacaksın, ama kendi yurdunda okuyamayacaksın. Bu çileyi çeken bir insan olarak şimdi aynı çileyi bu ülkenin evlatlarına biz çektirmek istemeyiz. Orada gözyaşlarımı içime akıttığım zamanlar da çok oldu. Yabancı ülkelerin başbakanlarıyla konuştuğum zaman "Nasıl oluyor yüzde 99"u Müslüman olan bir ülkede çocuklar okula gidemiyor" diye sorduklarında biz cevap veremez hale düşüyoruz. Ama sabırlıyız, bu sabrın sonunda da inşallah selamete ereceğiz diye düşünüyorum. Bir çok üniversitedeki akademisyenler gösterdikleri anlayışla bu yavruların geleceğini aydınlattılar. Öyle üniversiteler var ki hala direniyor. Aslında suç işliyorlar. Ama suç işlediğinin kararını verecek olan merciler onlar da milletin mahşeri vicdanında suç işliyorlar. Bugüne kadar onlar da hakkı teslim etmedi. Hep yanlış kararlar verdiler. Özgürlükler adına konuşanlar önce sırtlarındaki dolu dolu çuvalları bir temizlesinler. Çuvalların içerisinde çok çirkin belgeler var” diye mesaj verdi.

ÜNİVERSİTELİYE ZAM MÜJDESİ VERDİ
12 Haziran"da yapılacak seçimlerden sonra yepyeni bir anayasanın adımlarını atacaklarını ifade eden Erdoğan, hedefleri arasında birinci derecede eğitim, özgürlükler, daha ileri demokrasi bulunduğunu bildirdi. Başarmak zorunda olduklarını, bunun lafla olamayacağını ve yürek istediğini vurgulayan Erdoğan, kadrolarında yürek bulunduğunu ve bunu er veya geç başaracaklarını söyledi. Erdoğan, 2011 yılında burs ve yemek yardımıyla birlikte üniversite öğrencisine 400 lira ödeyeceklerini, lisansüstü eğitimde 400 lira olan ücretin 500 liraya, 500 lira olan doktora ücretinin ise yaklaşık 750 liraya çıkarılacağını anlattı.

REKTÖR BAŞÖRTÜSÜ İÇİN DÜZENLEME İSTEDİ
Fen Edebiyat Fakültesi salonundaki törende Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümü öğrencilerinden başörtülü Rukiye Şirin"in konuşması videodan yayınlandı. Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, üniversitelerdeki olayları sınırlı sayıda öğrencinin yaptığını, eylemlerdeki taleplerin makul ve karşılanabilir olmadığını belirtti. Hükümetin milli birlik ve kardeşlik projesine de destek verdiklerini açıklayan Prof.Dr. Nihat İnanç “Başörtüsü konusunda sizden beklentimiz var. Mevcut yasalar arasında bir yasak sözkonusu değil ama bazı üniversitelerde keyfi davranışları önleme adına bir kanuni düzenleme gerekiyor” dedi.