Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "Üniversite ve yüksek okullarda okuyan lisans öğrencilerinin aylık alacakları miktarı 180 liradan 200'e çıkardık. Master öğrencileri 400, doktora öğrencileri de 600 lira alabilecek" dedi

Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, üniversitede okuyan öğrencilere Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca verilen bursların ve kredilerin ele alındığını belirten Çiçek, "Üniversite ve yüksek okullarda okuyan lisans öğrencilerinin aylık alacakları miktar 200 lira olarak tespit edilmiştir. 180'den 200'e çıkardık. Master öğrencileri 400, doktora öğrencileri de 600 lira alabilecektir" diye konuştu.
Ele alınan konulardan birinin de "Dış Türkler ve Akraba Topluluklar" adı altında bir başkanlığın kurulması olduğunu söyleyen Çiçek şöyle konuştu:

"Amerikan'dan Avusturya'ya kadar geniş bir dünya coğrafyasında sayıları 5 milyona yaklaşan vatandaş, ayrıca yine dünya coğrafyasında sayıları 220 milyonu bulan soydaş ve akraba topluluklar var. Evvela birinci kategorideki 5 milyona yakın vatandaşımızla ilgili olarak 30'a yakın devlet kurumu bu vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışıyor."
Yurt dışındaki Türklerin haklarının korunması, yaşam kalitelerinin artması, yaşadıkları yerde örgütlü halde kendi kimliklerini ve varlıklarını sürdürebilmeleri bakımından bu hizmetlerin tek elden sürdürülmesinin önemine değinen Çiçek, bu tip bir muhatabın bulunmasının yurt dışındaki vatandaşların da talebi olduğunu kaydetti.

SOSYAL YARDIM BİLGİ SİSTEMİ PROJESİ

Çiçek, toplantıda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün, 6 aydan fazla bir zamandır üzerinde çalıştığı "Sosyal Yardım Bilgi Sistemi Projesi"nin takdiminin yapıldığını da dile getirerek, projeyle sosyal yardım başvurusu yapan vatandaşların başvurularının sağlıklı şekilde karşılanması ve gerçekten hak edenlerin hizmetlerden faydalanabilmesinin amaçlandığını bildirdi./akşam