Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Aydın Müdürlüğü tarafından 2006 yılında Aydın"da başlatılan 'Genç Girişimci Geliştirme Projesi' tüm hızıyla sürüyor.
KOSGEB"in öğrencilerin kariyer planlamalarına girişimciliği de alternatif olarak eklemek, kendi işini kurmak isteyen gençlere destek olmak amacıyla Türkiye"nin dört bir yanındaki üniversitelerle iş birliği hâlinde yürüttüğü proje, üniversite gençliğinin önüne yeni ufuklar açıyor.
Genç girişimci projesi hakkında bilgiler veren KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen, ADÜ"yle iş birliği hâlinde geliştirmeyi düşündükleri yeni projeleri de anlattı. Üniversiteyle ortak olarak 2003-2010 yılları arasında genç girişimci eğitimi verdiklerini belirten Gözen, Aydın"da 40"a yakın mezun vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Genç girişimci desteği almaya hak kazanan bu mezunların hızla artacağını söyleyen Turgut Gözen, çok yakında Adnan Menderes Üniversitesinde "Girişimcilik" dersinin seçmeli ders olarak okutulacak olmasından duyduğu mutluluğu da dile getirdi.
KOSGEB"in işletmelerin tüm taleplerini bir proje kültürü ile değerlendirdiğinin de altını çizen Gözen, “2003 yılından 2010 yılına kadar Aydın"da 300 işletmeye sürekli destek sağladı. 2010 yılında 50 işletmeye daha destek vermeyi hedefliyoruz. Yaklaşık dört trilyon hedef bütçe yaptık. 2004 yılında hazırladığımız yerel ekonomik araştırma raporunu da yenilemek ve geliştirmek istiyoruz” dedi.
ADÜ ve KOSGEB"in Ar-Ge iş birliği konusunda da bilgiler veren Gözen, işletmelerin tüm danışman ihtiyaçlarının ADÜ"deki hocalar tarafından verilmesi için işletmelere danışman önerilerinde bulunaklarını da söyledi. KOSGEB olarak bir kurul oluşturmayı da hedeflediklerini ifade eden Gözen: “Bu kurul tüm KOBİ"lerimizden gelen projeleri inceleyecek. KOSGEB vereceği tüm destekler için bu kurulun kararını dikkate alacak. Kurul, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası gibi kurumlardan birer temsilci, KOSGEB"den biri müdür biri uzman olmak üzere iki temsilci ve iki öğretim üyesinden oluşacak” diye konuştu.
Gözen, markalaşma ve patent çalışmalarına ağırlık vermenin şart olduğuna da belirterek, bu noktalarda da ADÜ ile iş birliği hâlinde çalışmayı istediklerini sözlerine ekledi.