Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı İplik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlileri Saadet Ege ve Zafer Bilge gözetiminde pamuk tarlasında uygulamalı ders yaptı.
Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Söke Ovası Sazlıköy mevkiindeki pamuk tarlalarına yaptıkları teknik gezide beyaz altın pamuğu yakından incelediler. Derslerde verilen teorik bilgilerin uygulaması niteliği taşıyan gezide öğrenciler makine ile pamuk hasadını izleyerek tekstilin ham maddesi olan pamuğu yerinde tanımış oldular. Öğrencilerin büyük çoğunluğu Ege Bölgesi dışından olduğu için pamuk tarlasını ilk kez gördüklerini ifade ederlerken yöre çiftçilerinden Pamuğun yetiştirilmesi ile ilgili bilgi alma fırsatı buldular. Makineli hasatta toplama makinesinin çalışmasını inceleyen öğrenciler tarladan elle de pamuk topladılar.
ADÜ Söke Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Saadet Ege, bu tür teknik gezileri derslerin bir uzantısı olarak gördüklerini söyledi. Ege; dönem içinde farklı işletmelere teknik geziler düzenlediklerini ve bunun sonucunda teorik bilgilerin uygulamayla pekiştirildiğini ifade etti.
Günü Söke Ovasında Pamuk Tarlalarını inceleyerek geçiren tekstil bölümü öğrencileri düzenlenen teknik geziden memnun kaldıklarını söyleyerek “Tekstilin ham maddesi pamuğun hangi şarlarda yetiştirildiğini yakından görmek, pamuğu çok fazla yakından tanıyan bizler için ilginç ve yararlı oldu. Okulumuzun pamuk ambarı Söke Ovasında bulunması bizim için bir şans” dediler.
Söke MYO Müdürü Sabiha Işık düzenlenen teknik gezilerden olumlu sonuçlar elde edildiğine dikkat çekerek “Bu yöndeki teknik gezileri sürdürmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.