Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki E.V., 26 Aralık 2006 günü Emniyet Müdürlüğü"ne başvurarak “Polis Cihan Akbaş"tan şikayetçiyim” dedi. “O isimde bir polis yok” yanıtı üzerine şaşıran üniversiteli E.V., 26 yaşındaki Akbaş"ın kendisini şantaj ve tehdit ettiğini belirterek şikayetçi oldu. Abdurrahmangazi Mahallesi Gülşah Sokak"taki Akbaş"ın evine iki kez gittiğini, burada tehditle cinsel ilişkiye girdiğini ileri süren E.V., “Seni kameraya çektim. Beni kız arkadaşlarınla tanıştır, yoksa görüntülerini internetten yayınlatırım” diye konuştu. Benzer mesajlar cep telefonundan atan ve marangoz olduğu tespit edilen Akbaş, 2007 yılının Nisan ayında Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.


BEŞ AY TUTUKLU KALDI


Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde TCK"nın 102"nci maddesi uyarınca "cinsel saldırı ve tehdit" suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Cihan Akbaş, 5 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Cinsel ilişkiye E.V."nin kendi isteğiyle girdiklerini savunan Cihan Akbaş ise tehditte bulunmadığını iddia ederek, “Onu etkilemek için kendimi polis memuru olarak tanıttım. E.V. ile iki yıllık birlikteliğimiz var. Cinsel ilişkiye kendi rızası ile girdik. Ama tehdit etmedim. Bir insan böyle iğrençlik yapar mı?” dedi.
Mahkeme heyeti, E.V."nin Akbaş"la uzun süreli arkadaşlık yaptığına kanaat getirerek "cinsel istismar" suçundan beraatine, şantaj ve tehdit suçlarından ise 20 ay hapis ve 20 bin YTL para cezasına hükmetti. Karar Yargıtay"a gönderildi.

DHA