İSTANBUL Mecidiyeköy'de kontrolden çıkarak müşteri bekleyen taksilere çarpan otomobilin neden olduğu kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Olay, saat 07.00 sıralarında Büyükdere Caddesi'nden Sarıyer yönüne giden üniversite öğrencisi Ahmet Mert Bozkurt'un kullandığı 34 BN 6647 plakalı otomobil, müşteri bekleyen taksilerin arasında daldı. Kazada 4 taksi ile kazaya neden olan otomobil hurda yığına dönerken arkadan gelen `Opel' marka otomobil duramayarak kaza sırasında kaçmaya çalışanlardan birisine çarptı. Kazada, durakta müşteri bekleyen amca çocukları Kenan Gül ile amcasının oğlu Erdal Gül öldü. Kazada, otomobil sürücüsü ile birlikte duraktaki 2 kişi yaralandı. Kazadan hemen sonra durakta bekleyen diğer taksi sürücüleri, kazaya sebep olan Bozkurt'a saldırarak tartakladı.

Kazada ölen taksi şoförlerinin cesedi, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırldı. Yaralanan kişiler aynı hastanede tedavi altına alındı. Taksicilerin elinden polis tarafından güçlükle kurtarılan otomobil sürücüsü Bozkurt, Levent Polis Merkezi'ne götürüldü. Kazayı görenlerden biri, otomobilin hızla kendisini geçtiğini ve sağ şeride dönmeye çalışırken taksi durağından bir taksinin yola çıkmak üzere hareket etmesi ardından duraktaki otomobillere çarptığını anlatırken, "O sırada araçlar birbirine girdi. Durakta kimlerin beklediğini göremedim. Daha sonra buradaki taksici arkadaşların araçların altında kaldığını fark ettik" dedi.