Seken kurşunlardan biri yoldan geçen malulen emekli Hami Tüküç"ün (44) ölümüne neden oldu. Polis, Sait Kaya"nın Ataşehir"de spor salonu işleten Moldovalı fotomodel sevgilisi Mihaela Morengin ile ilişkisini mercek altına aldı. Telefon dinlemesine takılan ve tanıklık yapan kahvehane işletmecisi Murat Bulut, işlenen cinayeti poliste ve savcılıkta, bazı kişilerin tetikçilere Kaya"yı öldürmeleri için iki daire sözü verdiklerini duyduğunu anlattı.

Olayla ilgili Morengin"in eski sevgilisi Özer Güner, Serkan Sağlam, Yaşar Turan, Süreyya Kaçmaz ve Bülent Baba tutuklandı. Son duruşmada tanık Murat Bulut, polisin kendisini tehdit ettiğini öne sürerek, “Benim yardım yataklık yaptığımı ileri sürüp 2006"da adam öldürmeden dolayı şartlı tahliyemi, infazımı yakmakla tehdit ettiler. Bunun üzerine kendilerinin hazırladığı ifadeyi imzaladım. Savcılığa da polislerle birlikte gittik. İfade sırasında odada bir polis vardı, kendimi baskı altında hissedip o ifadeyi verdim” dedi. Tanık olarak dinlenen fotomodel Mihaela Morengin ise olayın içinde bir mafya babasının olduğunu ancak o kişinin Özer olmadığını söyledi.

“Tehdit ediliyordu”

Morengin, “Sait benden önce bir arsa satışı sırasında bir kadınla tanışmış. Sait bu kızın sevgilisine arsa satmış. 2008 yılının kışında bu kızla Çeşme"de bir otelde tatil yapmışlar ve kızın sevgilisi her ikisini orada birlikte yakalamış. 55-60 yaşlarında bir adammış. Sait"i tehdit etmiş. Biz Sait"le birlikteyken gelen bir telefon üzerine bana anlatmıştı. Halen bu kişi tarafından tehdit edildiğini söylemişti. İsmini de söylemişti ama hatırlamıyorum. Büyük bir adammış mafyaymış. Özer"den böyle bir tehdit yoktu” dedi.

Aziz ÖZEN / VATAN