Muğla Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda, bugün saat 12.40 sıralarında yaşanan olayda, Güney Ege Linyitleri İşletmeciliği'nden görev yaparken yatay geçişle eğitimciliğe başlayan, elektrik bölümü öğretim görevlilerinden Elektrik Mühendisi Şakir Kızıldereli, kredi kartı borçları yüzünden bunalıma girdi.

Kızıldereli, MYO binasının bodrum katındaki merdiven boşluğuna kendini iple asarak intihar etmek istedi. Ardında "Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı bir de not bırakan Şakir Kızıldereli, kısa süre sonra ipte son nefeslerini verirken fark edildi. Arkadaşları tarafından ipten indirilip kurtarılan Kızıldereli, Muğla Üniversitesi MYO Müdürü Prof. Dr. Güven Görk'ün yaptığı kalp masajıyla yaşama döndürüldü. 112 Acil Servis ambulansıyla hastaneye kaldırılan Şakir Kızıldereli'nin kalbi iki kez de yolda durdu. Yapılan müdahalelerle kalbi tekrar çalıştırılan Kızıldereli, yoğun bakımda tedaviye alındı.

SAYMAN KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Okulda panik anlarının yaşandığı sırada, arkadaşını ipte sallanırken gören astım hastası Ayniyat Saymanı Şener Buğdaycı da fenalaşıp kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılıp yoğun bakımda tedaviye alınan Buğdaycı'nın da yaşam mücadelesi verdiği bildirildi.

800 YTL BORÇ İÇİN

İntihar girişiminde bulunan Şakir Kızıldereli'nin oda arkadaşı Öğretim Görevlisi Bedrettin Altınkuşlar, “Kızıldereli 4 ay sonra emekli olacaktı. 6 yıldır aynı odada görev yapıyoruz. Bankadan telefon geldi. Evine haciz geleceğini söyledi. 800 YTL borcu olduğunu söylüyordu. Bilgisayardan bir çıkış aldı. Daha sonra intihara kalkıştığını öğrendim” dedi.

Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yokaş ise, “Çok üzüldük. Arkadaşımızın banka borcu olduğunu öğrendik. Hayati tehlikeyi atlatacağına inanıyoruz” diye konuştu.

2006 yılı Nisan ayında da Muğla Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Mursayettin Eksen (49) de kendisini merdiven boşluğuna elektrik kablosuyla asarak yaşamına son vermişti.