Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 3.sınıf öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak kendi bütçeleriyle 100 dakikalık uzun metraj film çektiler.

Bir grup öğrencinin bir araya gelerek kendi aralarında ’Farklı Bakış Prodüksiyon’ adı altında bir grup oluşturarak film çekmeye başladılar. Kısıtlı imkanlar doğrultusundaçalışan öğrenciler geçen yıl çektikleri kısa filmde şaryo olmadığı için okul kantinin el arabasını şaryo olarak kullanarak film çekmişlerdi. Öğrenciler, yaklaşık bir yıl içinde hiç bir yardım almayarak kendi imkanları doğrultusunda 3 farklı şehirde ''Çiprik2Yakub'' isimli uzun metraj filmini çektiler. Filmin yönetmeni Celal Ünlü, öğrencilik yıllarında böylesine önemli bir adım attıklarından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yönetmen Ünlü, ”Çiprik serisinin 2.parçası olan ''Çiprik2Yakub'' filmini Erzurum, Eskişehir ve Artvin olmak üzere 3 farklı şehirde, hiçbir sponsor ya da ücret almadan kısıtlı imkanlarla minimalist bir yapıyla egemen film yapım pratiğine alternatif olarak 'sermaye-yoğun değil emek-yoğun' olarak yaptık. Sinema okurken uzun metrajlı bir film çekerek amacımıza ulaştık. Geçen yıl filmimizin birinci serisini çekerken imkansız nedeniyle kantinde bulduğumuz el arabasını şaryo olarak kullanmıştık. Bu sene kendimize orijinal bir şaryo ve jimmy jib yaptık ve yeni filmimizde kullandık. İlk filmimizi kısa film olarak çekmiştik ikinci filmimiz uzun metraj oldu ve artık üçüncü film için gerekli imkanları bulabilirsek daha güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. Gelecekteki çalışmalarımız için ünlü bir oyuncudan söz aldık. ''Çiprik2Yakub'' filmini bir sinema dergisinin genel yayın yönetmeni filmimizin eleştirisini yayınlayacak biz yalnızca harekete geçtik birşeyler üretmeye ve kendimizi geliştirmeye çalıştık gerisi zaten geliyor emeği geçen herkese ekip arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ederim.” dedi.

Öğrenciler, çektikleri ''Çiprik2Yakub'' uzun metrajlı filmin DVD satışlarından gelecek olan gelir ile 3. filme bütçe oluşturmayı hedefliyor.