Ziyarette Söke Belediye Başkanı"nın projeleri arasında yer alan İlçeye Üniversite kazandırma projesi görüşüldü. Söke Belediye Başkanı Özekmekçi, “Bu konuda ara hedefimiz fakülte, asıl hedefimiz üniversitedir” dedi.
Söke Ticaret Borsası Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"yi ziyaret ederken, Söke"de özellikle iş dünyasında son günlerde gündemi oluşturan fakülte inşaatı ve üniversite konusu gündemdeki yerini bu ziyarette de korudu.
Borsa Meclis Başkanı A.Tuğrul Başer ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık Başkanlığındaki heyet, Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi"yi tebrik ederek yeni dönemde de başarı dileğinde bulundular. Kaymakam İsmail Demirhan"a yaptıkları ziyarette de fakülte inşaatının konuşulduğunu söyleyen Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık; “Fakülte konusunda bir hareketlilik var, borsa olarak neler yapabileceğimizi sayın kaymakamımızla paylaştık. Belediyemizin de bu yönde ciddi çalışmaları ve desteği olduğunu biliyoruz. Temennimiz bu çalışmaların bir an önce sonuçlanması” dedi.
Ticaret Borsası heyetine fakülte yapımı ile ilgili gelinen proje aşamaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Sizlerin de bildiği gibi hazırlanmış bir proje vardı. Bu proje tadilat gördü. Proje şu an detaylanıyor, çevreden temin edeceğimiz iş makineleri ile sezona tam girilmeden hafriyatına başlamak arzusundayız. Mayısın ilk haftasında muhtemelen temel atarak fakülte için start verilebileceğini düşünüyorum. Ancak bizim için fakülte ara hedef. Esas hedefimiz üniversite. Ümit ediyorum ki önümüzdeki zaman dilimi içinde o üniversiteyi gerçekleştirmek için imkanlarımızı oluştururuz. Her fırsatta dile getiriyorum, üniversiteyi Söke"de görmeden ölürsem gözlerim açık gidecek” ifadelerine yer verdi.