Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç; ''Atatürk'ün mirası olan tesislerin, 'Nazilli Sümer Üniversitesi' ile yeniden canlandırılması, bölgemiz açısından büyük önem taşımaktadır'' dedi. 
     Pirinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nazilli için hayati derecede önemli gördükleri iki konunun Nazilli Sümer Üniversitesi ile Nazilli Gelişim ve Kalkınma Projesi olduğunu kaydetti. 
     Eski Sümerbank fabrikası tesislerinin, Nazilli Belediyesi ve Nazilli'nin yerel imkanları ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sümer Yerleşkesi adı altında yenilenerek modern bir eğitim kampüsü haline dönüştüğünü dile getiren Pirinç, anca yerleşkenin halen sadece küçük bir bölümünde eğitim verildiğine işaret etti. 
     Pirinç, fiziki altyapı olarak Türkiye'de çok az örneği olan böylesi bir yerleşkenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Atıl olarak bekleyen Atatürk'ün mirası tesislerin, kurulacak olan 'Nazilli Sümer Üniversitesi' ile yeniden canlandırılması bölgemiz açısından büyük önem taşımaktadır''dedi. 
     
     -KALKINMA İÇİN NAP- 
     
     Güzelköy-Kestel Havzası'nın sahip olduğu imkanların değerlendirilmesi için Nazilli Gelişim ve Kalkınma Projesi (NAP) adı altında çalışma yapılmasını arzuladıklarını ifade eden Pirinç, şunları kaydetti: 
     ''Nazilli ilçe merkezine 5 kilometre mesafedeki Güzelköy, Durasıllı, Yalınkuyu, Demirciler ve Kestel Köylerinin oluşturduğu her iki yanı ağaçlarla kaplı, Kestel deresinin içinden geçtiği doğa harikası vadide, sağlık ve turizm amaçlı NAP adı altında bir havza projesi yapılmasını arzuluyoruz. 
     Jeotermal kaynakların üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı programına alınmış Fizik Tedavi Bölge Hastanesi'nin yanında, termal kaynaklı oteller ile futbol takımları için kamp sahalarından oluşacak bir havza projesinin bölgemize katma değer açısından büyük getirileri olacaktır. Yatırım yapacaklar için tahsis edilmesi planlanan 450 dekara yakın arsa sahası çalışmaları devam etmektedir.''