İçerisinde 20 personel bulunan servis aracı alev alırken, ceketi tutuşan tutuşan şoför yangın tüpü ile alevleri söndürdü. Kimliği belirsiz 3 saldırgan ise kaçarak gözden kayboldu.

Bugün sabah saatlerinde gece nöbetinden çıkan 20 personeli kent merkezine getirmek için üniversiteden ayrılan servis otobüsünün önü, saat 09.00 sıralarında Tıp Fakültesi’nden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Dicle köprüsü mevkiinde yola çıkan yüzleri poşu ile kapalı 1’i kadın 3 kişi tarafından kesildi. Servis şoförü 45 yaşındaki Temur Mutlu, ellerinde molotof kokteyli bulunan 3 saldırganın yolcuları indirmesi taleplerine karşı çıkarak, aracın kapılarını açmadı.

Şoförün kapıları açmaması üzerine saldırganlar ellerindeki molotof kokteyllerini servis aracına atmaya başladı. Molotofların otobüse isabet etmesi üzerine araçla geriye doğru kaçmaya çalışan şoför, arkadaki özel halk otobüsüne çarptı. Bu sırada atılan molotoflardan araçta yangın çıktı. Elbiseleri de tutuşan şoför, otobüsün kapılarını açarak yolcuları çıkardıktan sonra araçtaki yangın tüpüyle alevleri söndürdü.

SERVİS ŞÖFÖRÜ OLAYI ANLATTI

Saldırı sırasında ceketi tutuşan şoför Temur Mutlu, gece nöbetinden çıkan personeli servise alarak yola çıktığını belirterek şunları anlattı:

"Bu sırada fakülte köprüsü üzerine gelince yüzleri kapalı ellerinde molotof olan kişiler önümüzü kesti. Araçtan inmemizi istediler. Ben de onlara ’arkadaşlar yapmayın yazıktır. Bu araç üniversitenin aracı, bizim aracımız’ dedim. Onlar ısrarla inmemizi istedi. Ben de kapıları açmayarak inmedim. Bu sırada ellerlindeki molotofları atmaya başlayınca geri geri kaçmaya çalıştım. Arkamdaki halk otobüsüne çarptım. Ve araçta yangın çıktı. Kapıyı açarak arkadaşları indirdim. Benim de ceketim alev almıştı. Araçtaki yangın tüpüyle yangını söndürdüm. Sonra da polise haber verdik."

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da olay yerine gelerek otobüs ve çevresinde inceleme yaptı. Şoför Mutlu’ya geçmiş olsun dileğinde bulunan Müdür Sağlam şu bilgileri verdi:

"Üniversite servis aracımız yakılmak istenmiş. Bu bölge bu tür saldırılara müsait bir konumda. Araçlar iniş ve çıkış sırasında yavaşlıyorlar. Bu şekildeki eylemlere de müsait. Bu bölgeyle ilgili çalışıyoruz. Açıkça bizzat şoförü yakmak istemişler. Daha önce bir halk otobüsüne yapılan saldırıda şoför ayaklarından yukarıya doğru yandı. Şuanda hala hastanede tedavi görüyor."

Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.