CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sümran Ünal, ''Eğitimin başlıca amaçlarından biri insanı, kendisi ve toplumu için değer yaratacak düzeye getirmektir'' dedi.
Sümran Ünal, partisinin ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında, eğitimin 4+4+4 şeklinde olmasını öngören yasa teklifinin TBMM alt komisyonuna sunulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
4+4+4 sisteminin kız çocuklarını eve, erkek çocuklarını ise tamirhanelere yönlendireceğini savunan Enal, şunları kaydetti:
''Eğitimin başlıca amaçlarından biri insanı kendisi ve toplumu için değer yaratacak düzeye getirmektir. Çağımızda sorunlu bir eğitim sisteminden söz etmenin üzücü olduğunu biliyoruz. Ancak Osmanlı'nın Harbiye, Tıbbiye, Mülkiye Mekteplerinde yetişip, aklın ve bilimin ışığından süzülmüş birikimleriyle çağdaş bir Türkiye çağdaş bir toplum için yola çıkan Cumhuriyet kurucularının, eğitimde birliği sağlamak, dar gelirli yurttaşların çocuklarına yaşamlarını ve statülerini değiştirme olanağı kazandırmak amacıyla getirdikleri, kadınları öne çıkarıp, el üstünde tutan Tevhid'i Tedrisat yasasının ülkeye kazandırdıklarını unutmamanın da önemli olduğunu görüyoruz.''