Kuveyt"in Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen milli gün resepsiyonunda büyük skandal yaşandı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, YÖK Başkanı ile konuşmak isteyen gazetecilere, “Yallah"" dedi ve korumaları aracılığı ile salondan çıkarttı. Unakıtan daha önce de YÖK Başkanı için “İsterse güzel konuşmasın"" demişti.

'HADİ GİDİN'

Gazeteport'tan Yavuz Alatan'ın haberin göre Swiss Otel"de gerçekleşen Kuveyt Milli Günü resepsiyonuna gelen Bakan Unakıtan özel misafir bölümüne yöneldi. Buradaki koltukların dolu olduğunun görülmesi üzerine bazı misafirler kalkarak Unakıtan"a yer verdi. Bir süre sonra aynı bölüme gelen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan"a soru yöneltmek isteyen gazeteciler bir anda Bakan Unakıtan engeline takıldı.

Gazetecilere elinin tersi ile “Gidin"" işareti yapan Bakan Unakıtan, daha sonra da “Yallah, hadi gidin” dedi. YÖK Başkanı gazetecilerle konuşmak isterken Unakıtan"ın tavrı karşısında önüne bakarak susmayı tercih etti. "Bunlar hep böyle diyen" Unakıtan, daha sonra da gazetecilere “Haydi kaldır, haydi yallah sende sen de kaldır" diyerek, masa üzerine konan mikrofonların toplanmasını istedi. Unakıtan daha sonra korumalarını çağırarak gazetecileri yanından ve salondan uzaklaştırdı. Bir hayli sinirli olduğu gözlenen Bakan Unakıtan daha sonra salondan apar topar ayrıldı. Resepsiyona eşiyle katılan YÖK Başkanı Özcan ve eşi ikram edilen Arap kahvesi mırra içti. Ardından da ikram edilen Kuveyt yemeklerini tattı.

İSTERSE SÖYLEMESİN

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 2007 yılı bütçe uygulamalarıyla ilgili olarak 24 Ocak günü düzenlediği basın toplantısı sırasında da mikrofonların açık olduğunu fark etmemiş ve YÖK Başkanı için ilginç sözler söylemişti. Bu konuşma mikrofonlara şöyle yansımıştı:
Bürokrat: Yeni YÖK başkanının havası değişmiş. Gayet güzel sözler söylüyor?

Unakıtan: İsterse söylemesin...

Bürokrat: Bu ortamdan faydalanıp üniversite reformunu da yaparsak hükümet olarak sayın bakanım çok ciddi başarı olur.
Bürokrat: 300 milyona yakın üniversitelere iyileşme yapıyoruz yıllık. Gülüp oynasınlar. Daha sesleri çıkmaz. Tarifeyi de ufak bir rötuşla geçiştiririz böylece.