Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden taburcu oldu.
Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Kemal Unakıtan'ın, akşam saatlerinde hastaneden yürüyerek çıktığı bildirildi. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Unakıtan'a, 1 Şubat'ta 'tanısal amaçlı koroner anjiyografi' yapılmıştı.

UNAKITAN DİNLENDİRİLECEK Mİ?
Unakıtan'ın rahatsızlığının ardından ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabinede bir değişikliğe gitmek üzere olduğu iddia edildi. Kabine üyesi çok önemli bir bakanın sağlık durumunun zorunlu kılması halinde, Başbakan Erdoğan'ın, söz konusu bakanın yerine atamak üzere üç isim üzerinde durduğu belirtiliyor.

UNAKITAN'IN YERİNE DÜŞÜNÜLEN 3 İSİM
Başbakan Erdoğan, bakan değişikliğine gitmek durumunda kalması halinde, üç isim üzerinde duruyor. Bu isimler; İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş.

Başbakan'ın, aklına ilk gelen isim, İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya. Başbakan'ın daha önce partisinin İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli bir göreve getirdiği Alaattin Büyükkaya, değerlendirdiği üç isim arasında en şanslı vekil olarak dikkat çekiyor. Başbakan Erdoğan'ın Büyükkaya gibi çok güvendiği başka bir isim de İstanbul Milletvekili Mustafa Açıkalın. Açıkalın da, Başbakan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği gibi önemli bir görevi emanet ettiği bir isim. Açıkalın, Başbakan'ın her zaman yakınında bulunan bir yol arkadaşı. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş da, yine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlık için düşündüğü isimlerden biri. Erdoğan'ın Elitaş'a da oldukça güven duyduğu biliniyor.

İşte önümüzdeki günlerde çok konuşulacak üç bakan adayının özgeçmişleri:
Alaattin Büyükkaya 1950 yılında Tokat'ta doğumlu olup, ilk, orta ve lise öğrenimini Tokat'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden 1973 yılında mezun oldu. Daha sonra aynı fakültede master ve doktora çalışmaları yapan Dr. Büyükkaya 1995 yılında İktisat doktoru oldu. Ayrıca yurtdışında (İngiltere ve Fransa) sigortacılık konusunda ihtisas yaptı.

İş hayatına 1973 yılında Başbakanlık Sigorta Denetleme Kurulu'nda (1973-1978) başlayan Büyükkaya sırasıyla İmtaş Sigorta Şirketi'nde Genel Müdür Yardımcılığı (1978-1981) Aksigorta Genel Müdürlüğü (1981-1989) ve Merkez Sigortayı kurarak buranın Genel Müdürlüğünü; (1989-1995) ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Ayrıca İzmir Ticaret Odası'nda Ekonomik Danışmanlığı (2000-2001) yapan Büyükkaya 1995 yılında Merkez Sigorta'daki hisselerini sattıktan sonra sigorta konusunda danışmanlık, risk yönetimi, sigorta brokerliği ve acentecilik yapmaya başladı. Büyükkaya'nın sigortacılık ve ekonomi konusunda yayınlanan 9 araştırma ve 200'ün üzerinde makalesi bulunmaktadır.

Halen, TÜSİAD, Rumeli İş Adamları Derneği, İş Dünyası Vakfı, Aydınlar Ocağı gibi sivil toplum kuruluşlarına üye olan Büyükkaya evli ve iki çocuk sahibi olup, İngilizce, Fransızca, Almanca bilmektedir. AK Parti ile siyasete atılan Büyükkaya; bu partinin kurucularından olup 30 Ekim 2001 tarihi itibariyle İstanbul İl Başkanı olarak görevlendirilmiştir. 3 Kasım 2002 Genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge'den milletvekili seçilen Büyükkaya, halen mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu ve AGİTPA (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu Üyeliği görevlerini yürütüyor.

Mehmet Mustafa Açıkalın, 6 Nisan 1951'de Sivas'ta doğdu. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde tamamladı. Maliye Müfettiş Muavini olarak Maliye Bakanlığı'nda göreve başladı. Fransa Paris'te staj yaptı. Maliye Başmüfettişi oldu. Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü ve Genel Kurul Başkanlığı görevlerinde bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Bu arada İĞTAŞ AŞ, BELTUR AŞ ve İstanbul Ulaşım AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 22. Dönem İstanbul Milletvekili. 22. Dönem'de NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyeliğinde bulundu. 23. Dönem'de NATO PA Türk Grubu Üyeliğine yeniden seçildi. İyi düzeyde Fransızca ve orta düzeyde İngilizce bilen Açıkalın, evli ve 4 çocuk babası.

Mustafa Elitaş ise halen AK Parti Kayseri Milletvekilliği ve Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürütüyor.
1957 yılında Kayseri'de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Kayseri'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İKT. MLY. Bölümünden mezun oldu. Ankara'da talebe iken bir firmada 2 yıl muhasebe ve pazarlama biriminde çalıştıktan sonra LV. MLY. Okulunda askerlik görevini ifa etti. 1983 yılında 2000 yılına kadar özel bir şirkette genel müdür ve yönetim kurulu başkanlığı yaptı. 2001 yılında kendi işyerini kurdu.1994 yılında Anavatan Partisinden Belediye Başkanlığına aday oldu.

Türkiye İhracatlar Meclisi, Elif TV yönetim kurulunda, Mülkiyeler Birliği, Sanayiciler Derneği, Sanayi Odası, Huzur Evi Derneği, KAYSİAD gibi dernek ve kuruluşlarda yönetim kollarında ve üyeliklerinde bulundu. Halen AKDENİZ İHRACATLAR BİRLİĞİ Başkan vekili ve Sanayi Odası meclis üyesi. AK Parti'den 22 ve 23. Dönem milletvekili seçildi. Evli ve üç çocuk babası.

Bugün