Özgen’in sağlıklı görünmesi yüreklere su serpti ama Özgen ailesi oğullarının serbest bırakılmasını bekliyor.
Terör örgütü tarafından 1 Ekim günü Şırnak merkezde kaçırılan Kemal Ekinci ve 10 Eylül günü akşam saatlerinde Van’ın Çatak ilçesinde kaçırılan Sökeli polis memuru Nadir Özgen’in fotoğrafları ilk kez örgütü yakın internet sitelerinde yayınlandı. Yayınlanan fotoğraflarda kaçırılan sağlık memuru Kemal Ekinci ve polis memuru Nadir Özgen’in durumlarının iyi olması sevinç yarattı.
Durumları hakkında edinilen bilgide polis ve uzman çavuşun, sağlık durumlarının oldukça iyi olduğu belirtiliyor.
Son bir yıldır Van’ın Çatak ilçesinde görev yaparken 10 Eylül’de teröristlerce kaçırılan polis memuru Nadir Özgen’in Söke’ye bağlı Bağarası beldesinde bulunan baba ocağında umutlu bekleyiş sürüyor. Yayınlanan son fotoğraflarla oğullarının iyi olduğu haberini alan Özgen ailesi, başta olmak üzere Söke Halkı’nın yüreklerine biraz olsun su serpildi. Ancak gerekli girişimlerin yapılarak polis memuru Nadir Özgen’in sağ salim evine dönmesi herkesin ortak dileği.
2.5 ay önce kaçırılan polis memuru Nadir Özgen’in babası Hidayet Özgen, bayramdan önce terör örgütüne yakınlığı ile bilinen Roj TV’de de görüntülerinin yayınlandığını belirterek; “Görüntüleri ve son fotoğraflarından sağ ve sağlıklı olduğunu öğrendik. Yüreğimize biraz olsun su serpildi. Ancak elbette Ailesi olarak endişemiz sürüyor, bu özlemin bir an önce bitmesini bekliyoruz. Devletimizin gerekli girişimleri yapmasını ve oğlumun sağ salim evine dönmesini istiyorum” dedi.
Kaçırıldığı ilk günlerde evlerine ziyarete gelen siyasetçilerin dışında kapılarının 2.5 aydır devlet görevlilerince çalınmamasından dolayı sitemkar konuşan baba Hidayet Özgen; şunları söyledi: “Oğlum internet sitelerindeki habere göre sivil toplum kuruluşları ve devletten kendilerinin kurtarılması için çağrıda bulunmuş. Bizde aynı dileği tekrarlıyoruz. Yapılan girişimler ve çalışmalar ile ilgili bizimde bilgimiz yok. Ancak devletimize güveniyoruz ve oğlumuzu sağ salim bize kavuşturmasını bekliyoruz”