Festivale AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öyüş, Sultanhisar Belediye başkanı Ertegün Ünal, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri vatandaşlar ve üreticiler katıldı.
Aynı zamanda Umurlu Belediyesi’nin 100. yaşına girdiğini belirten Belediye Başkanı Rıza Posacı, Umurlu’nun erikle özdeşleşen bir belde olduğunu ve bölgenin en kaliteli ürününü yetiştirdiklerini söyledi. Bölgede yetişen erik meyvesinin yarısının Umurlu’da yetiştiğini belirten Posacı, “Haldeki giriş-çıkış kontrollerinin çok sıkı olarak denetlenmesi nedeniyle ülke bazında en önemli pazarı tartışmasız Umurlu’dur. Yıllara göre ilimizde 9 bin ton ilimizden ise 5 bin ton erik dış pazara gönderilmiştir. Geçtiğimiz yıl çeşitli hastalıklar nedeniyle rekoltemiz istenilen düzeyde olmamış, buna rağmen 3 bin 800 ton erik, halimizden çıkış yapmıştır. Bu sene havaların yağışlı ve bulutlu geçmesi nedeniyle erik gelişimini normal seyrinde tamamlayamamış yaklaşık 15-20 gün geç kalmıştır. Olumsuz hava şartları nedeniyle bu sene de erik rekoltemizde büyük düşüş yaşanmıştır. Bundan sonraki hedefimiz erkenci eriktir. Bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Belediye olarak yaptıkları çalışmalardan da söz eden başkan Posacı, kendilerine Ankara’da her türlü yardım ve desteği veren Milletvekillerine de teşekkür etti.
Daha sonra konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise, Türk tarımındaki gelişmelerden söz ederek üreticiye verilen desteklerden söz etti. 202 yılında göreve başladıklarında Türk tarımının dünyada 11. Sırada olduğunu ancak bugün Dünyada 7. Avrupa’da ise 1. Sıraya yükseldiğini belirten Milletvekili Erdem, Gayrisafi milli Hasılada ise tarımın payının 23 Milyar TL’den 63 milyar TL’ye yükseldiğini kaydetti.
Daha sonra konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ise, tarım desteklemelerinden zorunlu eğitimde yapılan yasal değişikliklerden söz etti. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli faktörün eğitim ve üretim olduğunu ifade eden Öyüş, özellikle kız çocuklarının eğitilmesinin çok önemli olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerle ilin ürünlerini tanıtan Umurlu Belediyesi Başkanı Rıca Posacı’yı kutladı.
Umurlu’daki lise ve ilköğretim okulu öğrencilerinin gösterileri ile renklenen festivalde, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere erik hediye edildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg