UMUDUMUZU YİTİRMİYELİM

Değerli okuyucularım corano virüs can almaya devam ediyor.

Bu konu şu anda dünya ekonomisini yerle bir etti, yaşamımızı alt üst etti, işte bu noktada siyasi iktidar neden se hizmeti paylaşmada CHP li Belediyeleri yok farz ediyor onlarla asla işbirliğine gitmiyor.

Mesela,

Yardımlar konusunda tüm belediyeleri bağış toplayamazsınız dedi ve kestirip attı hala daha inandırıcı bir ifade de bulunmadı.

Büyük holdingler siyasi iktidarın oluşturduğu fona yardım yapıyorlar iyi güzel de bunlar bunu devlete ödeyecekleri vergiden düşüyorlar böyle bir aldatmaca dünyada görülmemiştir.

Firma 100 TL vergi ödeyecekse yaptığı mesela 20 TL bağışı vergiden düşüyor ne o kurulan yardım fonuna para ödüyor.

Ama devlete vergisini bu kadar miktar az 80 TL ödüyor. Şimdi bu yardım mı lütfen söyler misiniz?

Maske dağıtım konusunda yerel yönetimler halkla iç içe olan muhtarlar dururken siyasi iktidar ısrarla PTT’ye eczanelere bu görevi verdi. Tabii iş karaborsaya düştü.

Ben müracaat ettim maalesef maske gelmedi internetten maskemi aldım.

Özellikle Ankara Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı harika işler yapıyor.

Sayın Mansur Yavaş çağrıda bulundu. Fakir fukara halkın bakkallardaki veresiye defterleri hayırsever vatandaşlar kapatıyor.

İstanbul’da Cuma günü mahallemdeki bakkala gittim. Durum ne Abdullah dediğimde “Abi ben böyle şey görmedim. Birkaç kişi geldi son 3 yıllık veresiye defterlerimi istediler tutar 123 bin TL. Bu kişiler çantadan parayı çıkarıp ödeyip gittiler. Adlarını sordum söylemediler sadece söyledikleri. Tayyip Bey’e inat ödüyoruz… Allah rızası için ödüyoruz ama cama da ilan asmamı istediler, ben de ilanı astım gittiler” diye anlattı.

Sayın Özlem Çerçioğlu, aynı şekilde Aydın’da İMECE USULÜ ile halkın yardımına koşuyor.

Günlerdir Sayın Özlem Çerçioğlu’na “Teşekkür mesajı” yayınlıyor bazı oda başkanları.

Durun bir dakika, peki bu oda Başkanları ve Aydın Ticaret Odası’nı mercek altına alalım.

AYDIN TİCARET ODASI Bşk. Hakan ülken İSE HİÇ ORTADA YOK.

 Allah aşkına aydında 45 bin işyerinin kepenkler kapanırken Aydın ilinde ticaret erbabı perişanlığı oynarken bu sayın başkan seçimi kazandığı gün Sayın Özlem Çerçioğlu ve kendisine muhalefet edenlere söylediği sözleri unutmadım. Özlem Hanımı da yendim onun destekçilerini de yendim diye bağırıyordu ne oldu paşam şimdi.

  İşte bu değeri kendinde mahfuz beyefendi 45 bin işyeri kapanırken TESK’e bağlı oda başkanları Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür mesajları yayınlıyorlar bu beyefendi kendi üyesine maske yardımı dışında hiçbir yardım yaptığını duymadık, görmedik.

 Hâlbuki ki,

  01.01.2020 yılı başında açıkladığı mizan aşağıda

Değişik bankalarda toplam 2.447.289, 40 TL eski parayla yaklaşık 2 trilyon parası var.

2020 yılı aidatlarını da toplarsanız kasasında 2019 yılı mizanını dikkate alırsanız en az toplam kasa hesabi tahmini 6 trilyon parası olacak.

Sayın Hakan Ülken 01.04.2020 itibariyle kasasında en az 3 trilyon eski parayla parası varken esnafla dalga geçer gibi toptan 2 TL’lik maske dağıtıyor.

 Buradan Aydın Ticaret Odası Başkanına ve diğer oda başkanlarına sesleniyorum.

 Siz de üstünüze düşeni yapın.

 Özellikle Aydın Ticaret Odası Başkanı ortalıkta AUDİ arabaya binip makam odalarında hava atacağınıza, sosyal medyada doğum günü pastası kesip doğum günü kutlayacağınıza perişan üyeleriniz için İMECE felsefesini uygulamanızı tavsiye ederim.

 Aydın Sanayii Odası Başkanı Sayın Mehmet Yunus Şahin ile konuştum.

Çok kısa ve net ifadeyle,

Ahmet Ağabey biz Aydın Sanayii Odası olarak hem üyelerimize hem de Sayın Özlem Çerçioğlu ile yakın temas içeresindeyiz. Üstümüze düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Ben de konuyu tahkik ettim gerçekten Aydın Sanayii Odası gerekeni yapıyor kendilerine teşekkür ettim.

Değerli okuyucularım, gerçekten zor günler yaşıyoruz…

UMUDUMUZU YİTİRMİYELİM,

Evet, evlenecek gençlerimiz var evlenemiyorlar, mevlit yapacağız yapamıyoruz, Cuma namazlarımızı kılamıyoruz, önümüz Ramazan belki Ramazan’da camilere de gidemeyeceğiz. Çocuklarımız okullarından, gençler üniversite tahsillerinden geri kaldı. Terhis olacak askerlerimiz var onlar askerden gelemiyorlar.

Yine de umudumuzu yitirmeyelim.

Şimdi size başka bir bakış açısına Aydın iline katkıda bulunan GÜRİŞ’in CEO’su Ali Karaduman ile yaptığım söyleşiyi size sunuyorum.

 

Değerli okuyucularım maalesef Türk milleti sadece günü yaşıyor. Avrupalı gibi önümüzdeki on yılın programını yapmıyoruz.

Türkiye bütçesi akaryakıt ve doğal gaza bütçesinin ithalatını %70’ini harcıyor. Bu durumda Türkiye’nin mutlak surette Milli Enerjiye dönmesi gerekir. Bunun için uğraşan enerji sektörünün önemli firmalarından Güriş Holding CEO’su Sn. Ali Karaduman ile görüştüm bakın neler anlatıyor.

“Ahmet Ağabey biz Güriş olarak,

Corona virüs enerji krizine dönüşmesin,

Enerji krizini atlatmanın yolu yenilenebilir- temiz milli enerjiye yönelmek.

Temiz enerjiye destek ülkemize nefes aldıracaktır.

Korona salgını enerji krizine dönüşmesin

Dünyanın gündeminden düşmeyen ve etkisini tüm piyasalarda hissettiren korona salgını enerji sektörünü de etkiliyor.

Tüm dünyada enerji öncelikli konular arasında yer alırken Türkiye’de Mart 2020 sonu itibariyle açıklanan “Elektrik Enerjisi Piyasası Raporu”, yenilenebilir – temiz enerji desteğinin önemini bir kere daha gözler önüne serdi.

Rapora göre Türkiye’de yenilenebilir enerji üretimi Aralık 2019’da %14,73 iken, Mart 2020 sonu itibariyle %16,33’e yükseldi.

Enerji alanında gerçekleştirdiği yatırımlar ile Türkiye'nin sayılı firmaları arasında yer alan Güriş Holding, ‘MW100 Türkiye Araştırması'nda;

Türkiye'de rüzgâr enerjisinden elektrik üretimi yapan firmalar arasında toplamda 581 megavat üretim kapasitesiyle ilk sırada yer aldı.

Yenilenebilir enerji alanında yaptığı yatırımlarla Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesine önemli katkılarda bulunan Güriş Holding, 8 farklı rüzgâr enerji santrali ile hizmet veriyor.

Türkiye, enerji üretiminde yerli kaynakların gelişmesi ile dünya sıralamasında sayılı ülkeler arasında yer alıyor.

Türkiye’nin öncü enerji şirketi Güriş Holding, yenilenebilir enerji alanında yaptığı yatırımlar ile ülkemizin elektrik üretim kapasitesine önemli katkılarda bulunuyor. ‘MW100 Türkiye Araştırması’nda; Güriş Holding, rüzgâr enerjisinden elektrik üreten firmalar arasında ilk sırada yer alıyor.

2000 yılından bu yana yenilenebilir enerji alanında aktif olarak faaliyet gösteren Güriş Holding, 8 farklı rüzgâr enerji santrali ile toplamda 581 megavat kapasiteye ulaştı.”

Değerli okuyucularım,

İthalat rakamlarına baktığımızda Türkiye ithalat rakamlarının %70’i petrole, doğal gaza gidiyor. Şu an petrolde muazzam düşüş var ancak son zamanlarda termik santralların kapanmasıyla bu açık yaklaşık %35’e doğal gaz çevirim santralarına dönmüş vaziyette.

Bu ise Türkiye’nin açmazdır.

Türkiye’nin hızlı bir şekilde jeotermal, rüzgâr, güneş ve hidrolik santrallara dönmesi gerekir.

 Avrupa’nın her yerinde yüzlerce atom santralı var iken Türkiye’nin yoktur.

Bazı yabancı petrol şirketinin trolleri devamlı jeotermal enerjiye, atom santraline rüzgâr enerjisine hidrolik santrallarına karşı çıkmaktadırlar.

 Yalan yanlış haberlerle milli enerjinin önünü tıkayıp yabancı petrol şirketlerinin adeta sözcülüğünü yapmaktadırlar.

 

Tabii bu enerji firmalarını havayı, suyu, kirletmemeleri de esastır.

  

 Sayın Ali Karaduman’a siz Aydın ilinde GÜRİŞ olarak ne gibi sosyal yardımlarda bulunuyorsunuz diye sordum.

 Germencik’te en önemli yaptığımız yatırımız Meslek Yüksekokulu’dur.

 

Aydın ili Germencik ilçesinde İzmir Aydın Karayolu üzerinde yapımı tamamlanan Yamantürk Meslek Yüksek Okulu 11.422,72 m2 arazi üzerine konumlandırılmış ve yapıya ait tüm altyapı, inşaat, mekanik, elektrik, peyzaj ve tefrişat işleri de Güriş Holding tarafından yapılmıştır.

Günümüz klasik mimarisinden farklı olarak Selçuklu mimari öğeleri ön plana çıkarılan 4 katlı yapı 6.086 m2 kapalı kullanım alanına sahiptir.

  Kapalı kullanım alanında; 16 adet derslik, 4 adet atölye, 4 adet arşiv odası, 11 adet idari birim odası, 24 adet öğretim üyesi odası, 1 adet sığınak, 1 adet kafeterya, 1 adet konferans salonu, yangın merdiveni ve Bay-Bayan WC’ler bulunmaktadır.

Ayrıca söz konusu yapıda merkezi sistem iklimlendirme, yangın algılama ve söndürme, özürlü asansörü, güvenlik (kamera sistemi), jeneratör ve veri sistemleri de mevcuttur.

Peyzaj işleri kapsamında yeşil alanlar, halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, çevre aydınlatma ve güvenlik sistemleri de yapılmıştır.

Aynı anda 1.000 öğrenciye eğitim verecek kapasiteye sahip Yamantürk MYO inşaatı 2017 yılında tamamlanarak Adnan Menderes Üniversitesi’ne teslim edilmiştir. ADÜ tarafından 2018-2019 yılında eğitime açılan Yamantürk Meslek Yüksek Okulu pazarlama ve elektrik teknikerliği bölümleri ile toplamda 250 öğrenci ile eğitime devam etmektedir.

Önümüzdeki yıllarda jeotermal ve seracılık ile alakalı bölümlerin açılacağı bilgisi de ADÜ tarafından verilmiştir.

Türk Milli Eğitimine hibe ettiğimiz Germencik Yamantürk Meslek Yüksek Okulu’nda 2018 yılından bu yana öğrencilerimizi yetiştiriyor ve özellikle kız öğrencilerimize verdiğimiz burslarla daha iyi eğitim almalarına katkı sağlıyoruz.

En büyük amacımız Germencik Yamantürk Meslek Yüksek Okulu’nda yetişen öğrencilerimizin Türkiye ekonomisine katkı sağlamalarıdır.

Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar eğitimleri esnasında Gürmat Enerji santrallarında staj imkânların dan dan yararlanarak hem teorik hem de pratik öğrenim göreceklerdir.

Dolayısıyla mezuniyetlerin den sonra iş imkânları da hazır olmuş olmaktadır” diye anlattı.

Aydın’da Astim Organize Sanayi’de meslek okulunu tamamlayamayan Sanayii Odası ve Aydın Ticaret Odası Başkanları gelsinler de Güriş’in yaptığı Meslek Yüksekokulunu görsünler.

Güriş Holding Geleneksel 5. Ağaç Dikme Şenliği

Karaduman, “Çevreye verdiğimiz değer ilkesi kapsamında çiftçinin her zaman yanında olmayı görev edinmiş Güriş Holding olarak çalışma sahamızın bulunduğu Germencik ve İncirliova ilçelerine bağlı mahallelerde ilkini 2016 yılında düzenlediğimiz ağaç dikme şenliğinin bu sene 5.sini düzenledik.

Bu sene, Germencik ilçesine bağlı Alangüllü, Kızılcagedik, Ömerbeyli Mahalleleri ile İncirliova ilçesinde yer alan Akçeşme, Erbeyli ve Hamitler Mahallelerinde tarım alanında çok kıymetli bir yere sahip olan incir fidanlarını şubat ayında  bölge çiftçileriyle buluşturduk. 3 gün süren şenlik halkın büyük ilgisi ile tamamlanmıştır.

Bölgemizin en önemli geçim kaynakları ve değerleri arasında yer alan incir ve zeytin üretimine katkı sağlamak amacıyla 5 senede toplam 15.000 fidanı vatandaşlarımızla buluşturduk.

Dağıtılan fidanlarla toplamda 300 dönüme yakın arazinin ağaçlandırılmasını sağlamış olduk.

Fidanların nasıl dikileceği ve bakımlarının nasıl yapılacağı konularında vatandaşlarımıza ziraat mühendisi tarafından bilgi verilmesini sağladık.

4 sene önce Ömerbeyli mahallesinde dikilen fidanlarımızdan artık incir yemeye başladı.

Amacımız Çevreye verdiğimiz değerle beraber vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda fidanları temin etmekte ve doğru dikilmesini de sağlayarak Milli Enerjimizi, yeşillikler içinde doğa dostu haline getirmektir” diye de ekledi.