İlerleyici bir sinir sistemi hastalığı olan ve motor sinirleri etkileyerek felce sebep olan ALS hastalığıyla 12 sene başarıyla mücadele eden fakat önceki gün kansere yenik düşen milli futbolcu Sedat Balkanlı'nın sevenleri derin üzüntü yaşıyor.

Acı haberi alan futbol dünyası, önceki gün Sedat'ı son yolculuğuna uğurlamak için Gaziosmanpaşa'ya koştu. Hapse girdiği dönemde hasta haliyle kendisini ziyaret ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere siyaset ve spor camiasının birçok ünlü siması Sedat Balkanlı'nın eşi Şükran Hanım'a taziyede bulundu. Taziye evinde dün doğal olarak hüzün hakimdi. Şükran Hanım'ı teskin etmek için 2008 yılında kaybettiğimiz Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın eşi Aysel Hanım da gelmişti. Eşini kaybedeli henüz bir yıl olmamışken, sakinleştirici ilaçlarla ayakta duran Şükran Hanımı teselli eden Aysel Doğan, ona moral vermeye çalışıyordu.

Birer yıl arayla 23 Şubat tarihlerinde dünyaya getirdiği Uğur (18) ve Efe (17) adında iki evlada sahip olan ve Sedat'a adeta 3. oğlu gibi bakan Şükran Hanım, 12 yıl boyunca eşinin yanından hiç uzun süreli ayrılmamıştı. Ta ki 15 gün öncesine kadar... Her zaman olduğu gibi Sedat'ın iznini alarak kız kardeşleriyle birlikte umreye giden Şükran Hanım, kutsal topraklarda hayat arkadaşı için bol bol dua etti. Umre dönüşünde rahmetli eşinin havaalanına gelmesini çok arzu ettiğini söyleyen Bayan Balkanlı, "Hastalığı boyunca ilk kez yanından bu kadar uzun süreli ayrılmıştım. Umrede geçirdiğim her saniye Sedat için dua ettim. 12 yıl boyunca birlikte mücadele ettik bu hastalıkla. ALS Derneği'ni kurarak tüm Türkiye'ye bu hastalığı anlattık. Belki de birçok insana bilmeden faydamız oldu. Umre dönüşünde havaalanında gözüm hep Sedat'ı aradı ama o çok ağır hastaydı. Kutsal topraklardan döndüğüm gün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Nur içinde yatsın." derken gözyaşlarını tutamıyordu.

12 yıl süren bu hayat mücadelesinde Abdürrahim Albayrak dışında Galatasaray camiasından pek ilgi görmeyen Şükran Hanım, Sedat'ın kendisine emanet ettiği iki çocuğunun eğitim masraflarını karşılayan Aziz Yıldırım'a minnettar olduklarını söylemeden edemiyor. G.Saray'a nazaran F.Bahçe'de kısa bir süre oynamış olmasına rağmen Başkan Aziz Yıldırım'ın sürekli hasta eşi Sedat'ı aradığını, çocuklarının eğitim masraflarını karşıladığını ifade eden Şükran Hanım, "Aziz Yıldırım'ın bize çok büyük desteği oldu. Allah ondan razı olsun. Cenaze olduğu gün Ankara'daydı. Hemen telefonla aradı ve taziyesini iletti. İlk fırsatta geleceğini söyledi. Türk futbolunun böyle başkanlara ihtiyacı var, inşallah yeniden aday olur ve görevine devam eder. İşadamı İnan Kıraç da bize çok destek oldu. Tedavi masraflarının büyük çoğunluğunu o karşıladı. Rahmetli Hasan Abi de bizimle çok ilgileniyordu." diyerek herkese teşekkür etti.

"Datku" lakaplı efsane futbolcunun önceki günkü cenazesinde ilginç buluşmalar da yaşandı. Sedat'ın cenaze işlemlerini kendisini 'Arnavut' diye çağıran ve çok sevdiği Bursaspor'daki hocası Yılmaz Vural'ın yapması, dikkatlerden kaçmadı. Galatasaray'da uzun süre forma giymesine rağmen Sarı-Kırmızılı yönetimden hiçbir temsilcinin gelmemesi ise oldukça düşündürücüydü. Cenazede dikkat çeken bir başka isim ise Sedat ile aynı hastalığı taşıyan Trabzon-sporlu eski futbolcu İsmail Gökçek'ti.

Zaman