Aydın"ın Yanipazar ilçesinde, yıllardır Hac kurası için bekleyen vatandaşlar kuralardan çıkmayınca Umre"ye gitti.
Dün gece ilçeden, umre yapmak için Kutsal topraklara doğru yola çıkan 45 kişilik kafile için uğurlama töreni düzenlendi. Yenipazar Müftülüğü tarafından Merkez Çarşı Camii"nde düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.
Törende konuşan Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, Allah'a ibadet maksadıyla yeryüzünde insanlar tarafından yapılan ilk ibadethanenin Kabe olduğunu belirterek “Kabe"ye, "Allah'ın evi" anlamında "Beytullah" da denilmektedir. Hac zamanından sonra içinde bulunduğumuz şu günlerde, Müslümanların bu mukaddes beldeyi ziyaret etmelerine umre denir. Umre; usulüne göre ihrama girdikten sonra, Kabe-i tavaf, Safa ve Merve" de sa"y yapıp, tıraş olup, ihramdan çıkmaktır. Umre; Kainatın Kitabı; Kitabımız Kur"an-ı Mübin"in indiği, dağların taşların inlediği ve dinlediği mübarek belde, Belde-i Emini, Kabe-i Muazzama"yı ziyarettir. Umre; ırkları başka, dilleri başka, renkleri başka; fakat dinleri bir, kıbleleri bir, kitapları bir olan Müslümanların omuz omuza vererek aynı duyguları paylaşarak Kabe-i Muazzama"yı tavaf etmeleridir” dedi.

PEYGAMBER MESCİDİNİ ZİYARET MANEVİ HAZZIN EN YOĞUN OLDUĞU ANDIR
Günahlardan arınarak anasından doğduğu gibi günahsız hale gelmek ümidiyle yola çıkan insanların bu kutlu yolculuklarının Peygamber Mescidi"ni ziyaret bölümünün, manevi hazzın en yoğun tadıldığı kısımlardan biri olduğunu kaydeden Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın konuşmasının devamında “Ancak bunun için Allah Resûlünün getirdiği değerlere karşı susuzluktan çatlamış toprağın, ince ince yağan yağmura karşı özlemi gibi bir özlem ve tutkuya sahip olmak gerekmektedir. Bu değerlere karşı böylesine bir özlemi olmayanlar, söz konusu hazzı yeterince tadamazlar. Şairin dediği gibi: “Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl,
Muhammedsiz muhabbetten ne hâsıl?” Mü"min, Allah Resûlü"nün dönemine yetişememişse de, onun mekânına ulaştığını, onun civarında bulunduğunu, ona birkaç günlüğüne de olsa komşu olduğunun bilinciyle yaşar Medine"yi” ifadelerine yer verdi.
Yapılan konuşmaların ardından umre kafilesi tekbir ve salavatlar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. -iha