Kölner Express gazetesinin haberine göre, Hannover'deki özel bir kalp kliniğinde kontrole giren milli futbolcunun sağlık durumunda iyiye giden bir gelişme olmadığı belirtilirken, 12 haftadır dinlenen futbolcunun, bu kontrol sonrasında sahalara dönmeyi umut ettiği, ancak alınan sonuçlardan sonra bunun olanaksız olduğu kaydedildi.

FC Köln Kulübü Menajeri Michael Meier, gazeteye yaptığı açıklamada, Ümit'in durumunda bir gelişme olmadığını belirterek ''Doktorların programına uymak zorundayız. İyi haber ise Ümit pes etmiyor. Kulüp olarak onun geri döneceğine inancımız sürüyor. Ben, Ümit'i yeniden FC Köln formasıyla göreceğimi umuyorum'' dedi.

FC Köln Teknik Direktörü Chirstoph Daum'un da bu gelişme üzerine yaptığı açıklamada, şu anda Ümit'ten bir futbolcu olarak beklentisinin olmadığını belirterek, ''Ümit çok iyi bir insan ve önemli olan onun sağlığı. İyileştikten sonra takımdaki yerini alacaktır'' dediği öğrenildi.

Bu arada, devre arası kampını Antalya'da yapacak olan FC Köln takımıyla birlikte Türkiye'ye gelecek olan Ümit Özat'ın, ailesinin yanına giderek devre arasını ailesiyle birlikte geçireceği bildirildi.