Üç yıl önce evlendiği Mehmet Aksun’dan şiddet gören Türkmenistan uyruklu Gozel Begliyeva, ‘’Benim gibi şikayetçi olan kadınlar üç gün sonra öldürülüyor. Umarım kaderim onlar gibi olmaz, devlet beni korur ben de ölmem’’ dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi Gozel Begliyeva 2007 yılında anlaşamadıkları için Türkmenistan’daki eşinden boşandı. Büyük umutlarla Türkiye’ye gelen Begliyeva bir deri fabrikasında yönetici olarak işe girdi. Begliyeva ile çalıştığı yerde tanıştığı Mehmet Aksun arasında kısa sürede aşk başladı ve çift 2008 yılında evlendi.

İlk başlarda çok güzel giden evlilikleri Aksun’un eve geç gelmesi ve kumar oynaması nedeniyle bozulmaya başladı. 4 yıllık evliliği sonunu getiren olay ise geçen Cuma gerçekleşti. İddiaya göre eve 05.00 sıralarında gelen Aksun, nerede kaldığını soran eşini kafasına, ensesine ve boynuna defalarca vurarak darp etti.

Ertesi sabah morarmış olan gözüne koyduğu buzu tutarak Bakırköy Adliyesi’ne giden Begliyeva eşinden şikayetçi oldu. Dün bir kez daha adliyeye gelerek bu kez boşanma davası açtı, eşinden nafaka ya da tazminat gibi bir talebinin de olmadığını kaydetti.

Genç kadın, “Şiddet gören kadınları görünce benim eşim yapmaz derdim ama başıma geldi. Cezasını çeksin ki başkaları da aynı duruma düşmesin. Benim gibi şikayetçi olan kadınlar üç gün sonra öldürülüyor. Umarım kaderim onlar gibi olmaz. Lütfen devlet beni korusun” dedi. Bu arada eşinin şikayeti üzerine Mehmet Aksun, polis tarafından gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen Aksun, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Koruma talep eden kadını kocası vurdu

İZMİR’in Bornova İlçesi’nde 30 yaşındaki Şükrü Çalık, süre önce boşandığı eşi Gülay Korucu’yu konuşma bahanesiyle evinin önüne çağırdı. Çalık, tekrar bir araya gelme teklifini reddeden Korucu’ya 3 el ateş ederek yaraladı. Olay yerinden yaklaşık 100 metre uzaklaşan Şükrü Çalık, ardından alnına dayadığı tabancayla ateş ederek intihar girişiminde bulunurken, hafif yaralandı. Anne Nuray Korucu, Şükrü Çakıcı’nın sürekli kızı Gülay Korucu’yu tehdit ettiğini, bunun üzerine savcılığa giderek koruma talebinde bulunduklarını söyledi. Korucu’nun kardeşi Yasin Korucu polis tarafından ifadesi alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.