TFF'nin sitesinde yayınlanan açıklamada Haluk Ulusoy, Genel Sekreter olarak Lütfi Arıboğan'a yapılanın bir haksızlık olduğunu söyledi.

OYUNA GELMEYECEĞİZ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TFF Genel Sekreteri Lutfi Arıboğan'ın kayyum olarak atanması, kendisinin bilgisi ve rızası dışında gerçekleşmiştir. Genel Sekreterimiz Ana Statü Hazırlık Komitesi Sorumlusu olarak görevine devam etmektedir. Genel Sekreterlik görevini ise dün olduğu gibi bugün de yürütmeye devam edecektir. Kendisine güveniyor ve inanıyorum. Bu, Arıboğan'ın atanmasını planlayarak düğmeye basanların, federasyonun içine nifak sokma oyunudur. Oyuna gelmeyeceğiz. Bu davranış hem insan olarak hem de Genel Sekreter olarak Sayın Arıboğan'a yapılan bir haksızlıktır."

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ?
3813 sayılı futbol yasasında yapılan değişiklikler sonrası, Futbol Federasyonu Genel Kurulu"nu 'en son tarih" olan 3 Ocak"ta toplaması gereken Haluk Ulusoy Genel Kurul Kararı'nı 27 Şubat olarak açıkladı.
Bunun üzerine dün mahkeme Futbol Federasyonu hakkında ihtiyati tedbir kararı aldı ve Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Delegesi Kamil Dizar'ı, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini belirlemek, toplantı açılışını yapmak ve yürütmekle görevli ve yetkili kişiler olarak atadı.