Uluslararası 6. Ege Yat Rallisi yelken açılıyor. Türk-Yunan dostluğunu geliştirmek amacıyla iki yılda bir düzenlenen rallinin tanıtımı için Setur Kuşadası Marina'da görkemli bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle aralarında ünlü yatçıların da bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

SETUR Marinaları tarafından organize edilen 6. Uluslararası Ege Yat Rallisi, 17 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında 40 teknenin katılımıyla gerçekleşecek. SETUR Marinaları organizatörlüğünde gerçekleşen Ege Yat Rallisi'nin sponsorluğunu Tüpraş, Beko, Aygaz, Ford ve Fiat Türkiye üstleniyor. Ralliye'ye ünlü işadamı Rahmi Koç, Eski İçişleri Bakanı Ahmet Selçuk, Ünlü denizci Sadun Boro, gazeteci Necati Zincirkıran ve Bülent Bulgur yatlarıyla katılacaklar.

Setur Marinalar Genel Müdürü Emre Doruk, rallinin Kuşadası'ndan start alacağını belirterek, " 2000 yılından beri iki yılda bir SETUR Marinaları organizatörlüğünde gerçekleşen Ege Yat Rallisi, Türk- Yunan dostluğunu pekiştirmenin yanı sıra amatör yatçılığın gelişmesine katkı sağlayan uluslararası bir etkinlik olma özelliğini taşıyor" dedi.

Ralli Komodoru Necati Zincirkıran da, "Amacımız, komşumuz Yunan halkı ile bu barış denizinde birlikte olmak, birbirimizi daha iyi tanımak, kültürel ve sosyal ilişkileri pekiştirmektir. Hiç şüphe yoktur ki katılan amatör denizcilerimiz, Ege'nin mavi sularında geçecek iki haftalık bu ralli sırasında açık deniz denizcilik görgü ve bilgilerini de geliştirme olanağı bulacaklardır" diye konuştu.

SETUR Genel Müdürü Üstün Özbey ise, "SETUR Marinaları olarak, sosyal ve kültürel boyutlu bu organizasyonu, Türk turizmine katkı sağlamanın yanı sıra katılımcıların bilgi ve tecrübelerine de katkıda bulunmak amacıyla gururla gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu.

RALLİ ROTASI

16 Temmuz akşamı SETUR Kuşadası Marina'da düzenlenen açılış partisinin ardından, 17 Temmuz sabahı Kuşadası'ndan fora edecek ralli filosu sırasıyla Samos, Ikaria, Mykonos, Kea, Atina, Kythnos, Paros, Amargos, Astipalia, Kos ve Symi'yi ziyaret ettikten sonra ralliyi 03 Ağustos tarihinde Bozburun'da tamamlayacak.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png