Şırnak'ın Uludere İlçesi sınır kesiminin Irak topraklarında yer alan Kuraniş Mevkii'nde 28 Aralık 2011 gecesi PKK'lı sanılarak düzenlenen hava operasyonu sonucu yaşamını yitiren 34 kişi için biri Jandarma Genel Komutanlığı'ndan müfettiş albay olmak üzere 3 müfettiş yaptığı inceleme ve araştırma raporlarını tamamlayıp İçişleri Bakanlığı'na sundu. Şırnak'ta 12 gün kalan, 60'a yakın kişinin ifadesini alan ve yetkileri olmamasına rağmen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in özel izni ile Heron görüntülerini de uzmanlar eşliğinde izleyen müfettişler, İçişleri Bakanlığı'na sundukları raporlarında bazı görevliler hakkında soruşturma izni istedi. Hakkında soruşturma izni istenen kişilerle ilgili karar bakanlık tarafından verilecek.

SAVCILIK, RAPORLARI İSTEYECEK
Olayla ilgili adli soruşturmayı yürüten Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, soruşturma kapsamında hem Mülkiye Müfettişleri'nin hazırladığı raporu hem de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun raporunu isteyeceği öğrenildi.

Daha önce Genelkurmay Başkanlığı'ndan istedikleri Heron görüntülerini alan savcılığın bu görüntüleri uzman bilirkişiler eşliğinde izleyeceği ve konuyla ilgili uzmanlardan rapor alacakları belirtildi.

HERON GÖRÜNTÜLERİ 7 MERKEZDEN İZLENİYOR
İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda 'Heron' olarak bilinen insansız hava araçlarının çektiği görüntülerin sadece Ankara ve Malatya'dan değil, toplam 7 bölgeden izlendiği ortaya çıktı.

Heron görüntülerinin sırasıyla Şırnak'ın Şenoba İlçesi 22'inci Jandarma Tugay Komutanlığı, Şırnak merkez 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Batman, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Diyarbakır 7'inci Kolordu Komutanlığı, Malatya 2'inci Ordu Komutanlığı ve Ankara Genelkurmay Başkanlığı'ndan izlenebildiği belirtildi.