Cezaevinin müze olan kapalı kısmından sonra, yarı açık kısmı da kültür ve kongre merkezi olarak hizmete açılacak.

 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nin restorasyonunun bir yılda tamamlandığını söyledi. Tüm eksiklerin birkaç gün içinde tamamlanacağını belirten Tiryaki, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nin restoran bölümünün Ramazan ayında kullanılmaya başlanacağını, kültür ve kongre merkezi olarak tüm tesisin ise bayramdan sonra açılacağını müjdeledi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'ni açıldığı günden bu yana ziyaret eden kişi sayısının 120 bini aştığını belirten Tiryaki, projenin ikinci etabı olarak gösterdiği Yarı Açık Cezaevi bölümünde çok sayıda kültürel etkinliğin bir arada gerçekleşeceğini ve ziyaret sayısının artacağını söyledi. Kültürel yatırımlara çok önem verdiğini her fırsatta dile getiren Tiryaki, "Müze kısmı, cezaevinin siyasi tarihini gözler önüne seriyor ve müze olarak hizmete açıldı. Açıldığı günden bugüne de çok büyük ilgi gördü. Kültür ve sanat etkinlikleri için ise yarı açık bölüm kullanılacak. Burada her türlü malzeme korunarak aslına uygun şekilde restore edildi. Mobilyaları özel olarak tasarlandı. Burada çok önemli kültürel aktiviteler gerçekleştireceğiz. Ulusal ve uluslar arası önemli toplantılara ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Yarı Açık Cezaevi bölümünde de binanın orijinal haline sadık kalındığını ifade eden Başkan Tiryaki, "Geçmişte sıva olan duvarlar kazınarak, altındaki taş yapı ortaya çıkarıldı. Yerler orijinal haliyle, bırakıldı." dedi. Çevre düzenlemesine özel önem verildiğini de hatırlatan Başkan Tiryaki, binaların sokaklar ve meydanlarla bir bütünlük sağladığını belirtti.

Ulucanlar Cezaevi restorasyon projesinin ikinci etabı olarak nitelendirilen Yarı Açık Cezaevi, 500 kişilik restoran, cezaevi döneminden günümüze kadar korunan 200 kişilik sinema salonu, 350, 250,100, 50 kişi kapasiteli farklı büyüklüklerde 4 adet toplantı salonu, kafe, meydan ve 150 araçlık otoparktan oluşuyor. Kültür merkezine dönüştürülen alan içerisinde ayrıca, toplam 30 atölyenin yer aldığı bir de Sanat Sokağı bulunuyor. Cezaevinde ayrıca kent müzesi de yer alacak.