Didim’deki anma programı Didim Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başladı.Atatürk heykeli önünde yapılan çelenk koyma törenine Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, Daire Müdürleri, Siyasi parti İlçe yöneticileri Sivil toplum Örgüt temsilcileri, Askeri erkan ve öğrenciler katılırken anma törenine halkın katılımının da yüksek olduğu görüldü.

,Protokol sırasına göre çelenk koyma töreninin ardından saat 09: 05’de Ulu Önder Atatürk’ün için 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

“Anma programını ilkokul öğrencileri gerçekleştirdi"

Anma programına daha sonra Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde devam etti. Mahir Özgür Damar İlkokulu tarafından düzenlenen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Mahir Özgür Damar İlkokulu Okul Müdürü Yaşar Yıldırım “Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde bir aradayız. Atatürk’ün Türk devletinin ulaşması gereken aşamayı 20. yüzyılın başlarında şaşmaz bir sevgi ile göstererek bunun bilim ve teknoloji olduğunu tespit etmiştir. Gerçek kurutuluşunun ekonomik bağımsızlıktan ve Ülkenin her bakımdan gelişmesiyle aşılacağını bir amaç olarak ortaya koymuştur. Refah toplumu olmayı bizlere hedef göstermiştir. Yalnız 10 Kasımlarda değil her daim Atatürk mücadele azmi ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Bu tür anlam ve çabaların Ulu Önder’in huzur içerisinde uyuması açısında önemlidir” dedi.

Konuşmanın ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Daha sonra 10 Kasım Atatürk’ün anma haftası dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolünce ödüller verildi.Anma programının Ulu Önder’i anlatan slayt gösterimi yapıldı; ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan ortatoryo gösterileri sahnelendi.

23482934_10155942433177320_403180168_o.jpg23483304_10155942433182320_1730222576_o.jpg