Ülkü Ocakları Nazilli Şubesi üyesi gençler, ilçedeki mezarlıklarda medfun şehitleri kabirleri başında ziyaret ederek şehitlerin ruhuna Fatiha okudu.
Nazilli Ülkü Ocağı üyeleri, Ülkücü şehitler Şerafettin Akbaş, Mesut Yergin, Metin Özcan, Mustafa Ali Akın, Metin Özcan Çavuşoğlu, İsa Oduncu ve Kenan Tavukçu"nun kabirlerini ziyaret etti.
Okunan Yasin-i Şerifin ardından bir konuşma yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya; “Şehitlerimiz şahitlerimizdir, onları unutmamak gerekir, şehitlerimizi unutmak yok olmak demektir. Bugün onlarla buradayız, bugün onlar için buradayız. Bugün okunan. Kuran-ı kerim, rabbimize açılan eller ve dualar onlar içindir. Dava için seve seve ölüme koşan bir hareketin mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Ülkücüler akan kanın, çekilen ızdırabın büyüklüğü nispetinde bir zafer kazanacaklarına inanırlar. Bu sebeple, ülkücü şehitleri unutmamak, her Türk Milliyetçisinin görevidir. Şahadet riyası olmayan bir ibadettir.“ gerçeği, onların destansı bir mücadelenin en ön saflarında iman vecdi ile Hakk"a yürüdüklerini gösterdiği gibi kahramanlıkları ile de abideleşen bu insanların geleceği ibretli mesajlar bıraktıklarını da göstermektedir. Dört bir yanda aynı gaye uğruna can veren insanlar, aynı zamanda birlik ve beraberlik ruhunun şahlanış dönemindeki örnekleriydiler. Hiç bir menfaat gözetmeden, Vatan"ın bölünmezliği, milletin birliği, Devletin bekası ve Din"in yücelmesi için verdikleri mücadelede kara toprağın bağrına düşen, al kanlarıyla kutlu ülküye can verenler makamların ve rütbelerin en şereflisine ermişlerdir. Onlar bu vasıfları ile böyle bir mükâfatı hak edenlerdir, onlar Şehit"tir. Arkalarından ağlamayacağız, gerekirse yine can vereceğiz ve kutlu emaneti onların bıraktığı yerden omuzladık, götürüyoruz ve ebediyen de götüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Din ve devlet için canımızdan aziz bildiğimiz ay yıldızlı al bayrağımız için ruhunu Allaha bedenini toprağa sunan aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum ruhları şad mekânları cennet olsun” dedi.