Evler ve binalara kadar fiber hizmetini tüm müşterilerin ve internet sağlayıcıların hizmetine sunan Türk Telekom ile fiber hizmeti 81 ilde aynı anda başlıyor.
 

Bugün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Türk Telekom’un CEO’su Gökhan Bozkurt, yüksek kalite, hız ve kapasiteye olan ihtiyacın arttığını, bu nedenle 81 ilde haneye fiber hizmetini başlattıklarını söyledi. Fiberoptik ağlarla Türkiye’yi öreceklerini kaydeden Bozkurt, dijital uçurumu kaldırmak adına çabaladıklarını belirtti. Dünyadaki fiber kablo uzunluğunun 177.600 km, Türkiye’de ise 150.600 km olduğunu bildiren Bozkurt, altyapıda kullanılan fiber optik kablo uzunluğunun dünyanın çevresini dört kez dolaşacak uzunlukta olduğunu dile getirdi.
 

Türk Telekom Operasyon Başkanı Mehmet Atalay, yaptığı konuşmada, 2011 yılında 17.600 km fiber optik kablo döşendiğini kaydederek, 2011 itibariyle 150.600 km fiber optik kablo altyapısına ulaştıklarını belirtti.
 

2011 yıl sonu itibariyle fiber altyapının ülke genelinde 730 bin haneye ulaştığını bildiren Atalay, 2011’de bir saatte 9 km fiber döşediklerini ve 2012’de bin 500 haneyi 1 saat içinde fiber optik altyapısına geçireceklerini belirtti.
 

ÜCRETSİZ FİBERE GEÇİŞ
Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, ise fiber internet altyapısının bulunduğu yerlerde Türk Telekom müşterilerinin talep ettikleri fiber internet paketine geçebileceklerini kaydederek, kullanıcıların hiçbir ücret ödemeden fiber internet paketlerine geçiş yapabileceklerini söyledi.

Mevcut durumda, 8 megabit olarak standart hale getirilen hız, 24 megabitten başlayacak ve bu rakam 35, 50 ve 100 megabit’e kadar çıkacak.