Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da peş peşe patlamalar yaşandı. Üç otel ve üç kilisede eş zamanlı patlamaların gerçekleştiği bildirildi.

Patlamalar nedenilye 138 kişi ölürken 400 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artacağı belirtiliyor. Sri Lanka polisi patlamaların intihar saldırısı olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Yerel medya patlamalarn Kochchikade, Katana ve Batticaloa’daki kiliselerde ve de Colombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.

İlk patlamalar kiliselerde oldu ardından otellerde meydana geldi. Kiliselerin ardından Colombo'daki Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerinde peş peşe patlamalar meydana geldi

Yaralı sayısının fazla olması nedeniyle ülkede kan bağışı çağrısı yapıldı.

 

HALKA KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Yaralı sayısının fazla olması sebebiyle halka kan bağışı yapma çağrısında bulunuldu. Öte yandan saldırılar öncesinde polisin ülkede Paskalya Pazarı'nı hedef alabilecek saldırılar düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Sri Lanka Maliye Bakanı Mangala Samaraweera, Twitter hesabından açıklama yaptı ve "Paskalya Pazarı'nda kiliseleri ve otelleri hedef alan ve çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan bombalı saldırılar katliam, panik ve kargaşa yaratmak için çok iyi şekilde koordine edilmiş gibi görünüyor. Demokrasiye, özgürlüğe ve ekonomik refaha değer veren herkes bu iğrenç girişimi bozguna uğratmak için bir arada olmalı" notunu yazdı.