Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Halk Dansları Festivali" büyük ilgi gördü. 9 ayrı ülkenin halk dansları ekiplerinin gösterileri ayakta alkışlanırken, bu ülkeler arasında bulunan KKTC ve Yunanistan ekiplerinin açılış töreninde yanyana olması ve bayrakların birlikte dalgalanması ortaya ilginç görüntüler çıkardı.
Kuşadası Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Kuşadası'na gelen Slovenya, Gürcistan, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Karadağ, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye'den toplam 310 folklorcu, ilk olarak belediye önünden başlayıp sahilde biten korteje katıldı. Kuşadası Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortejin ardından 9 ayrı ülkenin ekipleri, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'ndaki açılış törenine katıldı. Açılış töreninde en büyük ilgiyi KKTC ve Yunanistan halk dansları ekipleri gördü. Açılış töreninde yanyana yer alan ekip başı dancıların birbirleriyle olan yakın diyalogları ve ülkelerinin bayraklarını birlikte dalgalandırması yıllardır siyasi alanda yaşanan düşmanlık ve tartışmalara da anlamlı bir ders verdi.
Açılış töreninin ardından sırayla sahneye çıkan 9 ülkenin ekipleri, halk dansları gösterisi yaptı. Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı tatilcilerinde büyük ilgi gösterdiği halk dansları festivalinde 9 ayrı ülkenin folklorcuları ayakta alkışlandı.