Vatandaş, görevi gereği “patlamış lastiğinin” yarattığı sorunu bakanın çözmesini istedi. “Ulaştırma Bakanıysanız her türlü ulaşımsorunun çözeceksiniz” diyen Yıldırım, gereğini yaptığını söyledi.

En sevdiği ikinci hikâye

Bakan olarak yaşadığı ilginç olayları TBMM kulisinde anlatmaktan hoşlanan Yıldırım’ın en çok sevdiği hikaye sayısı ikiye çıktı. Gittiği bir köyde 70 yaşındaki ninenin, internetin yavaşlığından yakınmasını sık sık dile getiren Yıldırım, başına gelen başka bir olayı en az onun kadar ilginç bulduğunu belirterek, şöyle anlattı: 

“Bulgaristan’dan Türkiye’ye doğru yola çıkan bir Türk vatandaşı gece geç saatte Burgaz’a geldiğinde lastiği patlamış. Vatandaş cep telefonuma ulaşmış. Gece geç vakitte aradı. ‘Sayın Bakanım lastiğim patladı. Gideceğim yere ulaşamıyorum. Siz Ulaştırma Bakanısınız, yardım edin’ dedi. Önce bunun şaka olduğunu sandım. Baktım çok ciddi anlatıyor. Oradaki görevli arkadaşları aradım. Vatandaşın ‘patlak lastik’ probleminin çözülmesi için talimat verdim. Ne yapacaksınız, Ulaştırma Bakanıysanız her türlü ulaşım sorununu da çözeceksiniz.” 

Hürriyet