Mehmet Cemal Öztaylan, Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, AKP Kadın Kolları Kongresi'nde 'ulan' ve 'lan' sözcüzleriyle konuştu.
Daha önce türbanlı milletvekili eşleriyle ilgili haberlere 'Sana ne lan benim karımın başından' diye tepki göstermesiyle tanınan AKP'li Öztaylan, kongerede şöyle dedi:
"Anayasa adı üstünde 'ana' yasa. Anaya, yasaya saygı duyuyorsak, anayasaya da saygı duy. Yasalara göre bize zulüm Cumhuriyet yürüyüşleri yapacaksın, bizlere küfür edeceksin, Cumhuriyet yürüyüşleri yapanlar 'Cumhuriyet çocuğu' da biz 'Patogonya çocuğu muyuz?' Biz acaba neyiz? Bizim örfümüz adetimiz yok mu? 'Elhamdülillah' diyenlere bu ülkede gerici, 'Türküz' diyenlere ise faşist diyorlar.
Ulan biz neyiz, ağaç kökü müyüz? Hür parlamenter yönetimlerde insanlar nasıl yaşıyorsa, öyle düşünsün. '301'inci maddeyi kaldır'deniyor. Vatana küfür et, her şeye küfür et ama başını örtersen yasak. Burada başını örtemezsin kamusal alan deniliyor. Bu alanlarda türbana izin verilirse çatışma çıkar. Bunlar PKK'lı mı çatışma çıksın. Birçok şeyin olduğu gibi AKP'nin de simgesi var. Eğer insanların istediği şekilde düşünme hakkı varsa, dilediği gibi yaşama hakkı da vardır."