Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, 22-23 Aralık'ta Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.


Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunacak olan Yanukoviç, Başbakan Erdoğan ile Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin ilk toplantısına başkanlık edecek.

İki ülke arasında Vize Muafiyeti Anlaşması başta olmak üzere ikili ilişkilerin farklı sahalarını ilgilendiren çeşitli anlaşmalar imzalanacak.

Devlet Başkanı Yanukoviç'in ziyaretinin, diplomatik ilişkilerin tesisinin 20. yıl dönümüne yaklaşılan bir tarihte gerçekleşmesi bakımından da ayrı bir önem taşıdığı belirtildi.

Türkiye ile Ukrayna ilişkileri geçen 20 yıllık dönemde dostluk, iyi komşuluk ve karşılıklı çıkarlar temelinde sürekli bir gelişim çizgisi izledi ve bu doğrultuda kaydedilen son önemli gelişme ise ilişkileri stratejik ortaklık boyutuna taşıyan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin kurulması oldu.

Türkiye ve Ukrayna arasında üst düzey hükümetlerarası bir mekanizma işlevi gören konseyin, iki ülke arasında yeni proje ve ortaklıklar için zemin teşkil edecek ve kapsamlı stratejik işbirliğine temel oluşturacağı belirtildi.