Galatasaray'ın İspanya'nın Atletico Madrid takımından transfer ettiği Çek oyuncu Tomas Ujfalusi, ''Türkiye'nin en büyük takımına transfer olduğum için çok mutluyum'' dedi.

Sarı-kırmızılı takımla bugün 2 yıllık sözleşme imzalayan Ujfalusi, GS TV'ye yaptığı açıklamada, transfer sürecini anlatarak, ''Galatasaray'ın benimle ilgilendiğini biliyordum, fakat tatildeydim. Temsilcim hem Atletico Madrid hem de Galatasaray ile temasları devam ettirdi. En sonunda iş öyle bir aşamaya geldi ki Atletico Madrid başkanından Galatasaray'a gelmek için izin istedim. O izni aldıktan sonra transfer gerçekleşti'' diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in çok iyi bir teknik direktör olduğunu kaydeden Çek oyuncu, Terim'i defalarca izlediğini, ne şekilde oynayacağını iyi bildiğini, çalışmalara başlamak için sabırsızlandığını söyledi.

-''AMACIMIZ GALATASARAY'A ALIŞKANLIKLARINI TEKRAR KAZANDIRMAK''-

Atletico Madrid formasıyla Galatasaray'a karşı oynadığını, milli takımda da Türkiye'ye karşı görev yaptığını belirten Tomas Ujfalusi, Türk oyuncuların çok önemli oyuncular olduğunu kaydetti.

Galatasaray'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde oynamayı alışkanlık haline getirmiş bir takım olduğunu vurgulayan Çek futbolcu, ''Bizim amacımız Galatasaray'a alışkanlıklarını tekrar kazandırmak'' dedi.

Galatasaray'ın Atletico Madrid'den kendisiyle birlikte Reyes ve Forlan'ı almak için de görüşmeler yaptığının hatırlatılması üzerine Ujfalusi, ''Elbette onlar da gelirse çok mutlu olurum. Hem Reyes hem Forlan, Atletico Madrid'de kendini göstermiş, çok önemli isimler. Hakikaten spektaküler bir transfer hamlesi olur'' ifadesini kullandı.

Ujfalusi, Sarı-kırmızılı takımda forma giyen vatandaşı Milan Baros'un transferi nedeniyle kendisini tebrik ettiğini kaydederek, ''Ben de Baros ile oynamayı çok istiyorum. Çünkü kendisiyle kulüp seviyesinde hiç oynamamıştık. Kariyerimizin bu seviyesinde bunu gerçekleştirebileceğimiz için de çok mutluyum'' dedi.

-''AMACIMIZ ŞAMPİYONLUĞU YAKALAMAK''-

Sahada maksimum performansını vereceğini vurgulayan Çek oyuncu, ''Bu sene zaten Galatasaray takımı sahada mücadele eden bir takım olacak. Amacımız şampiyonluğu yakalamak'' diye konuştu.

Galatasaray'a karşı oynarken sarı-kırmızılı taraftarları görme fırsatının olduğunu kaydeden Ujfalusi, ''Takımı sürekli destekleyen, cesaretlendiren bir taraftar. Bu şekilde bir taraftar karşısında oynamak her oyuncuyu heyecanlandırır. Ligin ilk maçını sabırsızlıkla bekliyorum. 33 yaşında olgun bir oyuncuyum. Burada oynamaktan endişe duymuyorum. Başta biraz zorluk olacak, ama Baros bana yardımcı olacaktır, korkmuyorum'' diye konuştu.

Galatasaray'da 17 numaralı formayı giyecek olan Ujfalusi, kızı 17 Temmuz'da doğduğu için Atletico Madrid'de de 17 numaralı formayı giydiğini söyledi.

-UJFALUSİ İLE İLGİLİ BİLGİLER-

Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde, Ujfalusi'nin kariyeriyle ilgili bilgiler verildi.

Çek Cumhuriyeti'nin Bruntal bölgesindeki Rymarov kentinde 24 Mart 1978 günü dünyaya gelen Ujfalusi, futbol kariyerine doğduğu şehrin takımlarından TJ Rymarov'da amatör olarak başladı. Ülkesinde Sigma Olumouc'un altyapısında futbol eğitimi alan Çek oyuncu, 1996-2000 yılları arasında bu takımda forma giydi.

Ujfalusi, daha sonra 2000-2004 yıllarında Almanya'nın Hamburg, 2004-2008 yıllarında İtalya'nın Fiorentina ve 2008-2011 yıllarında da İspanya'nın Atletico Madrid takımlarında oynadı. Ujfalusi, Atletico Madrid ile 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Tomas Ujfalusi, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı formasını da 78 kez giydi.

A.A.