Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nazilli'de kurulu bulunan Uğur Grubu fabrikalarının kapılarını halka açmasının sevindirici bir olay olduğunu ifade etti. 
     Uğur Soğutma Fabrikası'nın her geçen gün ismini Avrupa ve dünya pazarlarında hızla duyurduğuna dikkati çeken Pirinç, Türkiye'nin ihracatında 126. sırada yer alan fabrikanın kurduğu 8 şirket ile Aydın ekonomisinin can damarı durumuna geldiğini ifade etti. 
     Pirinç, şöyle konuştu: 
     ''Fabrika Aydın ihracatının da yüzde 30'unu temsil etmektedir. 137 ülkeye yaptığı ihracatla Uğur Grubu Nazilli'nin bir fabrikası değil, markası olmuştur. Yıllardır Uğur ile ilgili menfi konuşmalar ne yazıktır ki, kamuoyunda bazı kesimlerce bilerek yapılmaktadır. Bünyesinde şu an 3 bine yakın işçinin ekmek kapısı olan fabrika bugünlerde 'İşte Uğurunuz, gelin tanıyın' kampanyası başlatmıştır.'' 
     Nazilli'deki sivil toplum örgütlerinden başlamak üzere her meslek dalının Uğur Soğutma ve Mondial motosiklet fabrikalarıyla diğer fabrikalarını gezdiğini, fabrikanın tüm kapılarının halka açıldığını belirten Pirinç, şunları söyledi: 
     ''Halkımız Uğur'un ne denli büyük bir sanayi kuruluşu olduğunu görmektedirler. Bu gezilere zaman zaman Ticaret Odası olarak biz de katıldık ve katılıyoruz. 
     Hatta İzmir'deki Aydınlılar Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri de gelip Uğur fabrikalarını gezip tanıma imkanı buldular. Nazilli'de geçtiğimiz yıllarda bünyesinde 3 bin 500'e yakın işçiye ekmek veren bir Sümerbank faciası yaşanmıştır. Yine hepimizin bildiği gibi Köytaş acısı yaşanmıştır. Bu fabrikalar kapatıldıktan sonra Nazilli ekonomisi durma noktasına gelmiştir. Nazilli yüzde 50 fakirleşmiştir. Nazilli ekonomisini ayakta tutan Uğur fabrikaları kalmıştır. Uğur'a sahip çıkmak Aydın il genelinde yaşayan tüm vatandaşların birinci görevi olmalıdır.''