Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü üyeleri UĞUR ve MONDİAL fabrikalarını gezerek, yöneticilerden bilgi aldı.
Geziye Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ahmet Pala, Emniyet Müdürü Atıf Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü, Nazilli Genç İşadamları Derneği (NAZGİAD) Başkanı Nurettin Gürsoy, Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Güntay, banka müdürleri ile kurul üyeleri katıldı. Fabrika Gezisi yaklaşık 2 saate yakın sürdü. Gezi sırasında Mondial Motosiklet fabrikasında protokol üyeleri bisiklet ve motosikletleri denediler.
UĞUR"UN 2 BİN 100 ÇALIŞANI VAR
UĞUR Grubu Genel Koordinatörü A. Gültekin Kılınç ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, 8 şirketi, 310 bin m2 kapalı alanı, 2 bin 100 çalışanı ve dünya genelinde bilinen kalitesiyle UĞUR Şirketler Grubu"nun bir dev olduğunu söyledi. 56 yıldır hizmet veren Uğur Şirketler Grubu"nun, Türkiye için en iyisini ürettiğini, yeni yatırımlarıyla kendini ve içinde bulunduğu pazarları sürekli geliştirdiğini ve kaliteden ödün vermeden son teknoloji kullanarak hizmet verdiğini belirten Kılınç, “1954 yılında küçük bir atölyede dondurma makineleri üretimiyle faaliyetine başlayan Uğur Soğutma, bugün 160"ı aşkın ürün çeşidi, 950"den fazla bayisi ve 310 servisiyle alanında Türkiye pazarının yüzde 65"ine hakim durumdadır. 5 kıtada 137 ülkeye ihracat yapan Uğur Soğutma, bu ihracat gücünü yıllık 500 bin adete ulaşan üretiminden almakta ve bir dünya markası olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Uğur Soğutma, bugün dünyada birçok uluslararası şirketin uluslararası onaylı tedarikçiliğini yapmaktadır. Hem ev, hem sanayi tipi birçok model soğutucu üreten Uğur Soğutma, ticari soğutucular, derin dondurucular, 4 bin 500 m2 alana yayılan yeni üretim hattında üretilmekte olan -45, -60 dereceye kadar soğutabilen laboratuar ve hastaneler için özel derin dondurucular, dondurma ve buz makineleri alanlarında Türkiye"nin en büyük ticari soğutma grubudur. Uğur Soğutma, son teknolojilerin getirdiği bütün imkanları kullanan kalite kontrol sistemleri geliştirmekte ve kurduğu AR-GE departmanında kendi teknolojisini üretmektedir. Uğur Soğutma, Türkiye"nin ve dünyanın en büyük markalarına özenli, kaliteli ve kesintisiz hizmet vermektedir. Her zaman bulunduğu yerden daha yukarılara çıkmayı bir ilke olarak belirleyen Uğur Şirketler Grubu"nun önemli bir parçası olan Uğur Soğutma, kalite, modern teknoloji ve çağdaş yönetimiyle dünyanın sayılı şirketlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” ifadelerini kullandı.
UĞUR BÜNYESİNDE 8 AYRI ŞİRKET VAR
UĞUR Grubu"na bağlı diğer şirketler hakkında da bilgiler veren Gültekin Kılınç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizin güpür, brode, fisto ve çeşitli türlerde perde üretiminde büyük söz sahibi olan markası Atlas, Uğur Şirketler grubu bünyesindeki Uğur Tekstil damgasını taşır. Atlas Tekstil, Uğur Şirketler Grubu"nun kalite felsefesinden ödün vermeden yurt içi ve yurt dışı pazarlarına üretimlerine devam etmektedir. Tıbbi sarf malzemeleri üreten Kuteks, faaliyetine 1980"li yıllarda başlamıştır. Kendi markası altında ürettiği sargı bezleri, steril ve non-steril kompres sargı bezleri, bandajlar, kendinden yapışkanlı bandajlar, yara bantları, korse ve dizlikler ile Uğur Şirketler Grubu"nun tıp alanındaki başarılı temsilcisidir. Üretime 2002 yılının Haziran ayında başlayan Uğur Selüloz Kimya, yılda 1500 ton, Avrupa standartlarında saf kalite karboksimetil selüloz üretmektedir. Nazilli"de bulunan, yıllık üç milyon m2 mermer işleme kapasiteli, tam entegre fabrikasıyla Uğur Mermer, kendi ocaklarında ürettiği ham mermeri işleyerek, ihracata hazır hale getirmekte, Türkiye ekonomisine bu yolla büyük katkı sağlamaktadır. Uğur Mermer, farklı bölgelerde yer alan çok sayıdaki mermer ocaklarının aktif hale getirilmesi için etüt çalışmalarını aralıksız sürdürmekte ve ülkemizin bu önemli yeraltı zenginliğinin en kaliteli şekilde yer üstüne çıkartılıp işlenmesi için gereken tüm teknolojik yatırımları gerçekleştirmektedir. Hayatın her alanında bir söz sahibi olan Uğur Şirketler Grubu"nun, prestijli yaşam alanları oluşturmak adına çalışan şirketi Uğur İnşaat, Bodrum"da gerçekleştirdiği projelerle adından söz ettirmektedir”
UĞUR MONDİAL SATIŞ LİDERİ
Uğur Mondial"in ise 2005, 2006 ve 2007"nin Türkiye satış lideri olduğunu vurgulayan UĞUR Grubu Genel Koordinatörü A. Gültekin Kılınç, Türkiye yollarına birbirinden kaliteli ve ekonomik motorsiklet çeşitleri sunduklarını ve pazarındaki liderliğini teknolojisinde de sürdürdüğünü söyledi. Kılınç şöyle devam etti: “Uğur Mondial, üretim tesislerinde oluşturduğu 3 üretim hattı, 1 motor montaj hattı, 1 paketleme hattı ve 2 test ünitesiyle Türkiye motorsiklet sektörüne ve Türk tüketicisine modern üretim teknolojisini ve üstün kaliteyi sunmaktadır. 10 bin m2 kapalı alanda yer alan yedek parça deposuyla, Türkiye motorsiklet sektörünün yedek parça ihtiyacını tek başına karşılayan Uğur Mondial, satış sonrasında sunduğu hizmetin kalitesini her geçen gün daha da yükseltmektedir. Satıştan servise, ekonomisinden yedek parçasına kadar her alanda lider olan Mondial motorsikletleri, yollarına tüm hızıyla devam etmektedir”
UĞUR BİSİKLET GÜNDE 2 BİN ADET ÜRETİLECEK
Açıklamasında, Türkiye ve dünya pazarında hem kaliteli hem de ekonomik bir bisiklet markası oluşturma fikrinden yola çıkarak hazırlıklarını tamamlayan Uğur Mondial Bisiklet"in ürünlerini 2010 yılında tüketicileriyle paylaşmaya hazırladığını vurgulayan Kılınç, toplam 21 bin 600 m2 kapalı alanda yer alan 4 üretim bandıyla, günlük 2 bin adet bisiklet üretim kapasitesine sahip olan Uğur Bisiklet"in, Holland Mechanic marka son teknoloji makine parkuruyla ürünlerinin kalitesini arttırdığını söyledi. 48 ürün modeliyle pazarda yerini alacak olan Uğur Bisiklet"in, kalitesi dünyaca bilinen Shimano, Promax, KMC, CST gibi markaların ürünlerini kullanarak Türk Malı, kaliteli ve uygun fiyatlı bisikletler üretmeyi planladığını belirten UĞUR Grubu Genel Koordinatörü A. Gültekin Kılınç, “8 şirketiyle, gün geçtikçe büyüyen ve yatırımlarına sürekli yenilerini ekleyen Uğur Şirketler Grubu, teknolojisinden ve profesyonelliğinden asla vazgeçmeden tam 55 yıldır dünyaya kaliteyi sunuyor. Türkiye ile birlikte büyüyor, Türkiye ile paylaşıyor” diyerek sözlerini tamamladı.