Uzun süre Star TV Haber Kameraman Şefliği'nde bulunan ve bir süre de Uğur Dündar'la birlikte çalışan Ali Öksüz, Dündar'a yönelik zehir zemberek açıklamalarda bulundu. 
 
Uzun süre Star TV Haber Kameraman Şefliği'nde bulunan ve Uğur Dündar'la bir süre de birlikte çalışan Ali Öksüz, Dündar'a yönelik zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
 
Haberdemeti.com 'a konuşan Ali Öksüz Dündar'la ilk tanışmasını şu cümlelerle anlattı:
 
"2000 yılında uğur Dündar aylar önce süren kulis çalışması sonucu cem uzanla çalışmak istediğini belirtip Ekibi ile star haberin başına genel koordinatör olarak geldi. Benim Gayri resmi ve resmi olarak 11 yıldır star haber merkez haber kamera şefliği yapıyordum. star haberde Uğur Dündar çalışmış olduğum 9. Yönetimdi. Uğur Dündar işe başladığı gün kamera sevrisin sorumlusu olarak kendisine ekibim hakkında detaylarıyla beraber bilgi aktarmak için özel donatılmış odasına çıktım."
 
Uğur Dündar’a kendisinin 11 yıldır burada olduğunu bu süreç içinde gerek dünyada yaşanan Bosna, Kosova, Arnavutluk iç savaş, Karabağ, Irak, İsrail, Filistin, Çeçenistan gibi önemli olaylarda görev aldığını anlattığını belirten Öksüz, şunları kaydettt:
 
"Hayatım pahasına haberden habere koştum. Bosna ve Kosova'da Sırp askerler tarafından çok ciddi saldırılara maruz kaldım. Danimarka’da oynan Galatasaray Arsenal kupa maçında İngiliz holiganlar tarafından saldırıya uğrayıp kolum kırıldı. Türkiye'deki 1 Mayıs ve gerek Gazi olaylarında gerek diğer büyük çatışmalı eylemlerde ağır fiili saldırılara maruz kalıp vucutumda çeşitli kırıklar yaşadım. 3 defa ameliyat geçirdim.
 
star haber merkezinde ve Türkiyede en çok fiili saldırıya uğrayan ve kanı dökülen kişiyim. Uğur Dündar, 'Evet ben seni tanıyor, bunları biliyorum.' dedi. Tekrar ben söze girerek, 'Arzum star haber ile adeta bütünleşmişim, uygun görürseniz kalmak istiyorum. Ancak bizlerle çalışmamak gibi düşüncelerinize saygılı olup sadece buradaki biriken maddi haklarım konusunda sıkıntı çıkmamasını isterim.' dedim. Uğur Dündar şu cevabı veriyordu. 'Ben emekçilerin düşmanı değilim hele senin gibi büyük bedel ödeyenlerin hakkı ise asla.. merak etmeyin beraber çalışmaya devam edeceğiz..."
 
"Aradan 1 Hafta geçti star haberde yaprak dökümü başlamıştı, listede benim de adım olduğu söylemleri artınca ben tekrar Uğur Dündar’la görüşmeye çıktım. Yaşanan işten çıkarılmalar ve benim de isim listesinde olduğum söylentileri rahatsız edici düşüncenizde ve fikrinizde benim çalışmam ile değişiklik olduysa 11 yıllık çalışmamdan doğan yasal haklarım konusunda endişelerim olduğunu çünkü star haberde Cem Uzan, şirketlerinde uzun süre çalışanlara tazminat ödememek için sürekli 17. maddeyi avukatlar ordusunu devreye sokarak maaş bodralarıyla oynamalar gibi sahtekarlıklara şahit olmuştum. Bu endişelerimi Uğur Dündar’a ilettim. Uğur Dündar 'benim olduğum yerde bu gibi olayların yaşanmasına musade etmem hakkını alacaksın' dedi. Aradan bir hafta geçti sabah star plaza iş merkezine geldim şirket kartı güvenlikteki turnikelerden geçiş izni vermiyordu. Yıllardır emek verdiğim şirkete giremiyordum. Uğur Dündar’ı aradım sekreterini geçmek mümkün olmadı. Bana söylenen muhasebe bölümüne gitmem ve iş çıkışımı imzalamamdı."
 
"O gün orda hiç bir işlem ve görüşme yapamayacağım açik olarak anlaşılmıştı. star plaza adeta duvar olmuştu. 3 gün sonra muhasebeden o dönemde arkadaşım olan bir görevli telefonla beni aradı. Bana, 'Uzun süre çalıştığın için Tazminat ve diğer haklarınla beraber yüklü para alma hakkın vardı ama Uğur Dündar çıkışını 17. madde olan iş disipline aykırı çalışmalar yaptı mazereti uygulatmış bu nedenle maddi haktan yararlanman mümkün değil." dedi. Hakkımın hiç edilmesine imza atan Uğur Dündar. Bizlerin halklarını o dönemde Cem Uzan'ın yanında yeralarak bir imzayla yok etti." 
 
"Uğur Dündar medyanın duayeni portresinin altında bizleri meslekte kazandığımız haklardan dolayı zor durumda bıraktı. Mağdur edildiğimizi defalarca sekreterine not bıraktığım halde maalesef geri dönüş alamadım. Ancak geri dönüşleri o dönemde etrafında aşırı yalakalar tarafından almıştım. star haberde Uğur Dündar’ın atmış olduğu bir imzanın nasıl hayatları karattığı ve bana yaşattığı maddi ve manevi haksızlığın bedelini ağır ödedim. Uğur Dündar tarafından uğramış olduğum haksızlığı yıllarca içimden derin Ah çekerek yaşıyor ve taşıyorum."
 
Ali ÖKSÜZ KİMDİR?  
 
15 Mayıs 1970 Rize/ Çayeli doğumlu.
 
Uzun yıllar haber, Ekonomi, Tarih Programlar, belgesel, Senaryo, format ve çekimleri yaptı. 
 
Haber, Belgesel, Tanıtım, Programlarında görev aldı.
 
Star haber TV'de Haber kameraman şefliğinde bulundu. Ayrıca ATV Haber ve A-Takımı programı, TRT, TGRT, Flash TV Haber'de çalıştı.
 
Profesyonel kameraman.
 
8 ay Profosyönel Fotoğrafçılık eğitimi ardından 1 yıl kameraman asistanlık eğitiminden sonra Profosyönel kameraman oldu.
 
Aldığı Ödüller: 1994’te Kum kapı’ da kaçak restoran yıkımında, direniş yapan eylemcilerin görevli polislerden birini benzin dökerek yakma girişimine ait görüntüler için simavi’ ödül.
 
1995’te Taksim’deki Park Otel’in mühürlenmesi sırasında çıkan çatışma haberinden dolayı Beyoğlu Belediyesi’nden, Şehir Habercilik dalında “En İyi Görüntü Ödülü”
 
1996’da Küçükçekmece’de yaşanan insani dramda 4 yaşındaki çocuğun yaşadıkları kulübede fakir annesinin ölüsünün başında 2 gün beklemesine ait görüntüyle görüntü dalında Erol Simavi Ödülü.
 
Darbelere zemin için oluşturulan. İrticai faaliyet durumundan dolayı Aczmendi lideri Müslim Gündüz’e yapılan baskın ve sevgilisiyle yatakta yakalanmasına dair görüntüyle En İyi Görüntü. Haber kameramanlar derneği ödülü”
 
1995 yılında Türkiye’nin en büyük yurtdışı operasyonunu 30 bin askerle Kuzey Irak Zap Bölgesindeki PKK görüntüleriyle Türkiye Haber Kameramanları Derneği Ödülü”
 
Bayramda Türkiye Suriye tel örgüler arasında bayramlaşma ve her iki taraftan bir birine hediye eşyaları atarak iki toplumun bayramlaşması görüntü dalında ödül”
 
Fatih Camisi’ndeki Cuma namazından sonraki 28 Şubat darbesinin hazırlık niçin bindirilmiş büyük eylemlere ait çatışma görüntülerle 1997 kameramanlar Derneği’nin düzenlediği yılın kameramanı ödülü.
 
1998’da Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ düzenlemiş olduğu 8’ km.lik Asya-Avrupa Maratonu’nda, gazetecilik dalında tam teçhizatlı olarak koşuyu bitiren haberci dalında “Gümüş Madalya Ödülü”
 
Çekimlerini yapmış olduğu savaşlar: Bosna Arnavutluktaki iç savaş. Kosova. Çeçenistan. Azerbaycan Karabağ. Defalarca İsrail. Filistin. Ve.1995 ten beri Irak.
 
Yayınları Türkiye’de ilk kez kitap yazan kameraman unvanı; “Haberin Gözü Kameramanlar” 1. 2001 RH Ajans&Matbaacılık
 
TV PROGRAM İÇİN GİDİLEN ÜLKELER. 
Vietnam.1 Kamboçya 1. Tayland.1 Bangladeş.1 Hindistan 1,  Pakistan 6 Keşmir 5, Afganistan 4, İran.2 Azerbaycan 3, Türkmenistan.2 (Irak.14) Suriye.3, Lübnan 2.( İsrail 9. Filistin 9 ). Umman. 2 Yemen. 2 Dubai. 2 Sudan.2 Nijer 1. Gambiya.1 Gine 1, Sierra Leone 1, Mali 1, Moritanya 1, Fas 2, Mısır 1 Etopya.1Somali.1 Bulgaristan 4, Makedonya 5,  Romanya 2, Yugoslavya 2,  Kosova 6, Bosna hersek 3,  Fransa 2, İsviçre 1, İngiltere 2, Danimarka 1, Küba 1, Moldova 1, Ermenistan.1 Moğolistan.1 Çin.1 Brunei 1, Letonya 1, Kazakistan.1 Kıbrıs.4 Ürdün,3 Kuveyt,1 Libya.3 Çekoslovakya.1 Estonya.1Litvanya.1
Polonya,1 Gürcistan,1 Macaristan,1 Almanya,1 İtalya,1 Rusya,1.Cibuti.1 Özbekistan,1 Tunus,1 Japonya 1 Cezayir 1.Lübnan,2.