Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda yapılan ve çok sayıda velinin katıldığı toplantıda, ÖSS"de Aydın"ın durumu ve Uğur Dershaneleri tarafından uygulanan KET, KÖS, AKORD sistemleriyle Uğur TV anlatıldı.

Toplantıda konuşan Uğur Dershaneleri Kurucusu Kamil Tamtürk, dershane merkezinin Isparta"dan Aydın"a alındığını, bunda en büyük etkenin Aydın"ın eğitimdeki başarılarının olduğunu ve Aydın"a çok yatırım yaptıklarını anlattı. Tamtürk, dershanelerinin Türkiye"de 175, ABD"de 6 ve Çin"de şubeleri, Avrupa ve G.Kore"de temsilcilikleri olduğunu belirterek, dünyanın birçok ülkesinde üniversiteye girişte sınav olduğunu, sınav yapılan birçok ülkede faaliyet göstermeye çalıştıklarını söyledi. Başarıda okul, dershane, veli ve öğrencinin önemli ayaklar olduğuna dikkat çeken Tamtürk, öğretmenlerinin yılda 2 kez hizmet içi eğitim aldıklarını vurguladı.

Uğur Dershaneleri Kurucu Müdürü Beyhan Erdoğan da, ÖSS"de Aydın"ın durumunu, başarı sıralamasında yakın olan diğer illerle kıyaslayarak anlattı. 400 öğrencilerinin 333"ünü üniversitelere yerleştirdiklerini belirten Erdoğan, Aydın genelinde tıp fakültesini kazanan 30 öğrencinin 20"sini kendilerinin yetiştirdiğini söyledi.

Uğur Dershaneleri ÖSS Şube Müdürü Ömer Akın ise, Uğur TV"yi ve dershanelerinde uygulanmakta olan KET, KÖS ve AKORD Sistemlerini anlatarak, bu sistemlerin öğrencinin başarısındaki rolünü vurguladı. Özellikle UĞUR TV"nin çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Akın, gecenin herhangi bir saatinde bilgi almak isteyen bir öğrencinin şifresiyle gireceği UĞUR TV"de kendisini bekleyen bir öğretmeni olacağını söyledi. Dershane öğretmenlerini sahneye alarak velilerin öğretmenleri topluca görmelerini sağlayan Akın, aynı zamanda öğretmenleri alkışlatarak öğretmenlerini motive etmesini de bildi.

Ömer Akın"ın ardından konuşan Uğur Dershaneleri Psikolojik Danışmanı Cafer İzmirlioğlu, aile içi iletişim ve yeni sınav sistemi ile ilgili bilgi verirken konusuna ne denli hâkim olduğunu sözleri ve davranışlarıyla gösterirken velilerden sık sık alkış aldı. Tek rakiplerinin kendileri olduğunu söyleyen İzmirlioğlu, bir çıta ortaya koyduklarını ve bu çıtanın altına inmelerinin mümkün olmadığını, indikleri takdirde bunun kendileri için bitiş olacağını sözlerine ekledi.