"The Artist" filminin "Altın Tasma" ödüllü sevimli oyuncusu Uggie, Hollywood kaldırımlarında kendisine ayrılan bölüme pati izlerini bırakarak emekliye ayrıldı.

BBC'nin haberine göre, filmde sessiz filmlerin ünlü oyuncusu George Valentin'in en iyi arkadaşını canlandıran Uggie'nin eğitmeni Ömer Van Muller, 10 yaşındaki Jack Russell Terrier'in artık yorulduğunu ve başka bir filmde rol almayacağını söyledi.

Van Muller, törende yaptığı konuşmada "Uggie, bugün buradan çok önemli bir mesaj vermek istiyor: Lütfen köpekleri sahiplenin. Eğer evinize bir köpeği kabul ederseniz, belki beyazperdeye çıkamaz ama evinizin en büyük yıldızı olur" dedi.

Hollywood kaldırımına pati izi bırakan ilk köpek olarak tarihe geçen Uggie'ye ilgi büyük olurken, boynundaki altın rengi papyonu ile çok şık olan Uggie, fotoğrafçılara ve kendisini izleyenlere çeşitli numaralar yaptı.

Uggie, daha sonra patisini mürekkebe daldırarak "En İyi Film" dahil 5 dalda Oscar'a layık görülen filmin DVD'lerini imzaladı.

Çok sayıda izleyicinin katıldığı tören sırasında Uggie'ye sıcaktan etkilenmemesi için bol bol su verildi.

Uggie, "The Artist", "Mr. Fix It" ve "Water for Elephants" filmlerindeki performansıyla bir filmde oynayan en başarılı köpek seçilerek, bu yıl ilki dağıtılan "Altın Tasma" ödülünün sahibi olmuştu.

Hollywood'un diğer ünlü köpekleri Lassie, Rin Tin Tin ve Strongheart'ın da Ünlüler Kaldırımı'nda birer yıldızı bulunuyor.