Aydın'da doğal yolla üçüz olarak dünyaya gelen bebeklerin aylık mama ve bez masrafları ailelerine zor anlar yaşatıyor.
Aydın'da evlendikten sonra 6 yıl çocuk sahibi olamayan Sevil-Mustafa Çekinmez çifti, doğal yolla üçüz bebek sahibi oldu.
Aydın Doğumevinde 7,5 aylık olarak dünyaya gelen Defne, Yağmur ve Eylül, ailelerinin mutluluk kaynağı olurken, aradan geçen 3,5 aylık sürenin sonunda ailede maddi sıkıntı yaşanmaya başladı.

-AYLIK MAMA MASRAFI 500 LİRA-

Baba Mustafa Çekinmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek çocuk sahibi olmayı beklerken, üçüz sahibi olacağını aklından dahi geçirmediğini ama aynı anda 3 bebeğe sahip olmaktan da çok memnun olduğunu söyledi.
Doğumdan önce maddi sıkıntı çekebileceklerini düşünerek, bir bankadan 5 bin lira kredi çektiğini belirten Çekinmez, aradan geçen 3,5 aylık sürenin sonunda çocukların mama ve bez harcamaları nedeniyle kredinin tükendiğini söyledi.
Evinin kira olduğunu ve 850 lira maaşla çalıştığı ifade eden Çekinmez, ''Aydın Belediyesi ve Aydın Valiliğine yardım için gittim ama bir sonuç alamadım. Çocukların gece bizi uyandırması hiç önemli değil. Hiç uyumasam ne olur? Karınları doysun yeter'' diye konuştu.

-''YARDIM BEKLİYORUZ''-

Anne Sevil Çekinmez ise hamilelik döneminin zor geçmesine karşın, doğumdan sonra paraya ihtiyaç olacağını düşündükleri için doğumdan 10 gün önceye kadar çalıştığını ifade ederek, yaşadıklarını şöyle anlattı:
''Bugüne kadar komşu, akraba ve tanıdıklarımızın desteğiyle geldik. Bundan sonra ne olacağı konusunda çok düşünceliyiz. Maddi durumu düşündüğüm zaman üzülüyorum. Yarın çocukların masrafı nasıl olacak, nasıl idare edeceğiz diye çok düşünüyorum. Eşimin maaşı zaten az. Ben zaten çalışamayacağım. Üç çocuğu nasıl birine emanet edip de baktırayım. Anne olarak ben bile bazen zorlanıyorum. Bir bakıcı nasıl bakar? Bir yandan üçüzlerim olduğu için çok seviniyorum ama bir yandan da bakım nasıl olacak diye çok üzülüyorum. Çocuklara yardım bekliyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız yardım ederlerse ya da bez ve mama için sponsor bulabilirsek çok memnun oluruz.''
Çekinmez, tüp ya da aşılama ile değil, tamamen doğal yollarla hamile kaldığını sözlerine ekledi. (AA)