Ekonomik krizin halen sürdüğü ülkemizde vatandaş bütçesine göre alış verişini sürdürürken, Didim"de ise tatilciler akşam pazarlarında açılan ve uygun fiyatlarda satılan ürünlere yoğun ilgi gösteriyor.
Krizin hiç eksik olmadığı ülkemizde vatandaş bütçesine göre alış verişi tercih ederken, özelikle sahil kesimlerinde ise tatilciler bütçelerine göre alış verişi akşam pazarlarına açılan tezgâhlarda karşıladıkları görülüyor. Didim Altınkum Mahallesinde açılan akşam tezgâhlarında, terlikten tişörte kadar he türlü malın 2 TL ila 5 TL arasında satışa sunulurken, tatilcilerinde satılan ürünlere ilgisini yoğunluğu gözlerden kaçmadı.
Vatandaşın kriz ortamında kaliteyi ucuza mal etmeye çalıştığını dile getiren Tezgah sahibi Ahat Güvendi “5 TL"ye tişört satıyoruz. Bu durumdan vatandaşta, bizde memnunuz. Çok para kazanmıyoruz ama halkın isteğine cevap veriyoruz. 2 TL"de 5 TL"ye kadar fiyatlarımız değişiyor, her ne kadar tatilciler de olsalar bütçelerine uygun şekilde Alış verişi tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.
Vatandaş ise uygun fiyatla buldukları her ürüne değerlendirdiklerini söylerken “Fiyatları takip ediyoruz ve bütçeye göre alış veriş yapıyoruz. İyi ki bu tür işletmeler mevcut, yoksa halimiz ne olurdu” dediler.