Ramazanın ilk iftarı öncesi, Et ve Balık Kurumunun Adana"daki mağazalarında satışa sunduğu, kilosu 16,5 TL olan kıyma ve 19,75 TL olan kuşbaşı ete vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Et ve Balık Kurumu Kombinasındaki satış mağazasına gelen çok sayıda vatandaş, piyasaya göre hesaplı olan eti almak için uzun kuyruklar oluşturdu.
Mağaza yetkilileri, kıymayı kilosunu 16,5 TL"ye, kuşbaşını da 19,75 TL"ye sattıklarını belirterek, koyun eti fiyatının ise piyasaya göre belirlendiğini kaydettiler.
Ramazan nedeniyle 200 bin TL masrafla Kenen Evren Bulvarı"nda ikinci bir mağazanın da hizmete girdiğini ifade eden yetkililer, Ramazanın ilk günü iki mağazada toplam 3-4 bin vatandaşa 4 ton kadar satış yapmayı beklediklerini belirttiler.
Et almaya gelen vatandaşlardan Bilal Sav, Kiremithane Mahallesi"nden geldiğini belirterek, “Ucuz et aldığımız için memnunuz ama yarım saattir kuyrukta bekliyorum. Kuyrukta 1-2 saat bekleyenler var. Oruçlu halde sıcakta kuyrukta beklemek bizi çok yoruyor” dedi.
Abdülkadir Aslan ise Ramazanda ucuz et satışı yapılacağının 10 gün öncesinden duyurulduğunu ifade ederek, “Ancak, mağazada sadece iki personel satış yapıyor ve talebe yetişemiyorlar. Yetkililerin önlem almasını bekliyoruz” diye konuştu

Milliyet